WK in Qatar | Zondag met Lubach (S13)

  Weergaven 413,125

vpro zondag met lubach

3 maanden geleden

Over drie weken beginnen we aan de kwalificatie voor het WK in Qatar en de KNVB is nu volop bezig met het factchecken van de sterftecijfers, maar ook willen ze de spelers goed voorlichten over het WK. Wij hebben dat voorlichtingsfilmpje al in handen gekregen.

Dit is het dertiende seizoen van Zondag met Lubach. Serie rond de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Zeven dagen nieuws in 30 minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Vanachter een desk. In een pak. Op een stoel. Laatste seizoen. Zo goed als nieuws. zie je iedere week om 21.15 uur op en NLfast.

Deze video komt uit uitzending 4 van seizoen 13 van Zondag met Lubach. Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondag-met-lubach...

www.vpro.nl/zml

Reacties
LIVELEAKTV
LIVELEAKTV Maand geleden
meer als de helft van wat je gebruikt zit bloed aan van arme mensen en niemand kijkt er naar om alles lekker goedkoop en geen enkel idee waar het vandaan komt en door wie in welke omstandigheden het gemaakt is maar dit is ineens het allergrootste probleem
Madster lof
Madster lof Maand geleden
boycott, het WK in Brazilië was net zo. We geven een verkeerd signaal als we mee gaan in dit soort praktijken. En zo te zien hebben landen geen probleem om mensenlevens te verspillen aan een stom spelletje. We moeten er voor zorgen dat daar gewoon geen winst in zit maar alleen een slecht imago.
Nienke Laan
Nienke Laan 2 maanden geleden
Goeie Lubach! Het was waarschijnlijk niet veel anders in Brazilie destijds, favelas moesten met geweld ontruimt worden voor een stadion dat miljoenen kost en zijn nu nieuwe huizen van gemaakt...
LibConRealist❣
LibConRealist❣ 2 maanden geleden
Qatar had dat hele WK2022 NOOIT toegewezen mogen krijgen. FIFA is hoofdschuldige!
Tim
Tim 2 maanden geleden
Sepp is omgekocht voor miljoenen. Echt schandalig.
Loran Wijga
Loran Wijga 2 maanden geleden
Bizar dat dit uberhaupt nog een discussie is. 6500 doden!!! dat duizenden families, vrienden etc. die nu hun naaste verloren hebben en nu rouwen en sommige daardoor zelfs nu in schulden leven. Om in perspectief te stellen, dat is dubbel zoveel als bij de twin towers en daar wordt nogsteeds nationaal in de VS om gerouwd. Niet komen is het enige juiste om te doen
anoniem W.
anoniem W. 2 maanden geleden
niet gaan is beste optie: Denk dat als Nederland zegt we gaan niet we een duidelijk statement geven dat dit haaks staat op al onze normen en waarden. Veel andere landen zullen onder druk worden gezet hierdoor en dat waarschijnlijk ook doen (vooral waar binnenkort verkiezingen zijn). We geven ook een duidelijke boodschap aan andere (arme/mensen recht schendende) landen die in het toekomst een wk gaan organiseren. Zij weten dat als ze zoiets flikken dat dit niet getolereerd wordt en landen massaal gaan afzeggen, waardoor dit ook een preventie kan zijn. Snap wel dat veel mensen een wk met nl zouden willen hebben (ik immers ook). Is namelijk al een tijdje geleden nl in een wk en na afzegging EK door corona willen we wk weer gezellig met vrienden (evt. in de pub) kijken. toch wel iets waar veel mensen terecht naar verlangen. Nog niet gesproken over de voetballers die graag een wk wouden spelen (ookal lijkt dit wk me niet bepaald goed voor reputatie). Wat in quatar gebeurd is alleen zo extreem buiten de maat dat het niet meer goed te praten is om te gaan. Niet doen vindt ik dus
rubensosatuub
rubensosatuub 2 maanden geleden
6500 in 10 jaar. Dat zijn er zo'n 2 of 3 per werkdag. Dat is toch bizar.
Kee14
Kee14 2 maanden geleden
Boycott Qatar and if you love football boycott Fifa
Sam de Goeij
Sam de Goeij 2 maanden geleden
Noord-Korea en heeft een paar goedkope arbeidskrachten gestuurd (lees gratis want, Qatar zijn lid van de boefjesbende) jammer dat die niet meegeteld zijn.
Hayat Hayat
Hayat Hayat 3 maanden geleden
Qater is land dat van een leeg woestijn naar bewoonbaar is geworden door rijke burgers wereld wijd. De slavernij van Qatar is geen nieuws zo is Nederland ook rijk geworden. Dan zijn 6751 overledenen extreem laag. Wat is het nieuws precies? Dat gezegd hebbende, we moeten die rijke belanghebbende een keer aanpakken ipv een land. Uiteindelijk betalen de burgers de rekening zoals in iedere rijke belanghebbende land. Dus pak iedereen aan die verbonden is aan World Economic Forum maar aan wat mij betreft. En beboet hen met alle schendingen van de mensenrechten.
Rob Bleeker
Rob Bleeker 3 maanden geleden
ja, dit wordt wel allemaal heel grappig over gebracht, maar er is natuurlijk niets om over te lachen..
Theturtleowl
Theturtleowl 3 maanden geleden
Ik hoop voor het eerst dat we niet meedoen met een WK.
Sabrine Alk
Sabrine Alk 3 maanden geleden
Als de voetballers gaan, moeten wij geen voetbal kijken. Wie gaat naar een spel kijken waar honderden arme mensen voor dood moesten gaan? Wat een vreselijk wreed land dat Qatar!
dcoog anml
dcoog anml 3 maanden geleden
Gewoon allemaal niet meedoen
jaouad jaouad
jaouad jaouad 3 maanden geleden
Gaat niemand daar heen? Dan is Qatar automatisch wereldkampioen. Hahah
qopoy dnon
qopoy dnon 3 maanden geleden
Veronica Inside boycotten om een zogenaamde “racistische grap”, maar wel lekker voetballen in een stadion dat gebouwd is door slaven. Hoe hypocriet kun je zijn?
Je dagelijkse portie internet
Je dagelijkse portie internet 3 maanden geleden
Wat een huichelarij en dit moet ons bondscoach voorstellen.🖕🏻 In en in triest dit.
dcoog anml
dcoog anml 3 maanden geleden
Het zou pas echt een statement zijn als alle 32 deelnemende landen dit zullen boycotten. dat is grotere signaal en moeten ze wellicht het ergens anders houden.
Ilana de Graaf
Ilana de Graaf 3 maanden geleden
Echt belachelijk als Nederland er heen gaat
Maximus Shogun
Maximus Shogun 3 maanden geleden
DIT is slavernij wat het protesteren waard is! Niet dat gemekker over slavernij honderden jaren geleden.. Waar blijven de massale protesten hierover...
qopoy dnon
qopoy dnon 3 maanden geleden
Voetbal is sws al de grootste bullshit die er is en dan ook nog eens dit.. de wereld is echt naar de tering aan het gaan
oiuet souiu
oiuet souiu 3 maanden geleden
13 doden per week terwijl Qatar maar 2,8miljoen inwoners heeft. Dat is alsof er in Nederland 78 doden vallen per week bij het bouwen van stadions. Ongelofelijk.
Emergency Renaissance
Emergency Renaissance 3 maanden geleden
Als we hadden gewild dat het ergens anders was hadden we dat van te voren moeten duidelijk maken. Niet nu nog gaan boycotten. Want elk land heeft wel een reden om door iemand geboycot te worden. Laten we zeggen dat het de volgende keer in Japan is en de Koreanen en Chinezen komen niet opdagen tot Japan excuses aanbied voor hun acties in WO2 en wat als het in België word gehouden en de Spanjaarden komen niet opdagen tenzij België de Catalaanse separatisten uitlevert aan Spanje. Als je op die manier gaat werken hebben we nooit meer een internationaal evenement.
Emergency Renaissance
Emergency Renaissance 3 maanden geleden
@ceerw buty Ik wist niet dat spambots tegenwoordig ook al vrijheid van meningsuiting hebben.
Piet Document
Piet Document 3 maanden geleden
Arjen Lubach is D66 doctrine. D66 is voor een vaccinatiepaspoort, dus voor apartheid. 2-deling van de samenleving. Stem voor vrijheid, stem FvD!
YuriBezmenov
YuriBezmenov 3 maanden geleden
En nu is selectief links nergens te horen. waardeloos volk.
oiuet souiu
oiuet souiu 3 maanden geleden
betreft visa klopt maar wederom niet bij QR die gene die een visa krijgt het van zijn landgenoot en die flashed hem einde verhaal
Class2002🐞🍀
Class2002🐞🍀 3 maanden geleden
Fuck voetbal & FIFA
phalexa sky
phalexa sky 3 maanden geleden
Diep triest dat hier over gepraat moet worden. Het is vrij gemakkelijk, niet gaan.
R Soraya
R Soraya 3 maanden geleden
Vreselijk. En dat voor voetbal
Never sleep
Never sleep 3 maanden geleden
dus voetbal is corona proof? :S
sqdtnz
sqdtnz 3 maanden geleden
Inderdaad, bloed, zweet en tranen is wel de perfecte slogan voor dit WK.
Apenstaartje
Apenstaartje 3 maanden geleden
Boycot het nou niet even serieus, dan zijn al die werkers voor niks doodgegaan
Casper Roemer
Casper Roemer 3 maanden geleden
Voor iedereen die uitgesproken voor de boycot is (ik ook): lees het nos artikel 'Mensenrechtenorganisaties: boycot in Qatar niet wenselijk.' Ik ben benieuwd wat jullie daarvan vinden.
DFandV
DFandV 3 maanden geleden
Het zou pas echt een statement zijn als alle 32 deelnemende landen dit zullen boycotten. dat is grotere signaal en moeten ze wellicht het ergens anders houden.
Soinas Doyi
Soinas Doyi 3 maanden geleden
13 doden per week terwijl Qatar maar 2,8miljoen inwoners heeft. Dat is alsof er in Nederland 78 doden vallen per week bij het bouwen van stadions. Ongelofelijk.
bssni touir
bssni touir 3 maanden geleden
13 doden per week terwijl Qatar maar 2,8miljoen inwoners heeft. Dat is alsof er in Nederland 78 doden vallen per week bij het bouwen van stadions. Ongelofelijk.
Okidoki
Okidoki 3 maanden geleden
Gezien de commotie na 1 dode, doorgesnoven crimineel met een flink strafblad door de politie in de USA... Is het eigenlijk nu al te laat voor prominente moraalridders om nu met een statement te komen. Want wat Lubach hier aankaart is al JAREN bekend, wat oploopt is het dodental, dat dan weer wel. Niet alleen boycotten, maar voor de rechter slepen dat zooitje daar. Extra straf voor Qatarese bedrijven die nota bene de "schuld" na een sterfgeval gaan claimen bij familie. Laten we het daarnaast eens over discriminatie en wetgeving in Qatar hebben..... Of hoe Qatar gewoon FIFA leden heeft omgekocht om het WK binnen te slepen. De beerput is oneindig. Wie naar het WK gaat of dit goed praat, moet voortaan zijn bek houden in elke maatschappelijke discussie.
Maria Vos
Maria Vos 3 maanden geleden
😂 hou eens op man deze zogenaamde bouwvakkers snapper er niks van 99% hun eigen schuld dus Qr krijgt de schuld omdat de bouwvakker zich niet aan de regels houdt betreft visa klopt maar wederom niet bij QR die gene die een visa krijgt het van zijn landgenoot en die flashed hem einde verhaal
bssni touir
bssni touir 3 maanden geleden
ik schaam me diep voor mijn land als Nederland naar dit WK gaat :(
dadedraak
dadedraak 3 maanden geleden
Snoek Frank 😂
Soinas Doyi
Soinas Doyi 3 maanden geleden
ik schaam me diep voor mijn land als Nederland naar dit WK gaat :(
Ron Hard
Ron Hard 3 maanden geleden
Zolang onze olie daar vandaan komt, doet Europa helemaal niks.
Thijs Keurentjes
Thijs Keurentjes 3 maanden geleden
Misselijkmakend dit item..
liveD
liveD 3 maanden geleden
Komen ze nu pas mee, dit nieuws is zo oud, dat corona niet eens bestond.
Khalimero Adam
Khalimero Adam 3 maanden geleden
Wedde dat de kijkcijfers er geen kijker op achter uit gaan..
Alexander D Van Balderen
Alexander D Van Balderen 3 maanden geleden
ze zijn doodgegaan zo dat de EIGENAARS van het stadion en de voetbal organisaties geld verdienen zonder dat zij zelf werken. Denken jullie niet dat het al tijd is dat de arbeiders wat rechten krijgen in deze wereld? Te denken dat zelfs in Nederland of de VS iedere arbeider beschermd is tegen de kracht van eigenaaren is onzin. Het is al lang tijd dat werkers zich realizeren dat zij kractig zijn en dat zij geen baasen hoeven te hebben. excuses voor slecht nederlands
vinasu maaj
vinasu maaj 3 maanden geleden
love this man
BROkun
BROkun 3 maanden geleden
Ook mensen die voor een boycot zijn van het WK geven geen reet om de arbeidsomstandigheden in Qatar. Het is alleen een mooi verhaal om te relativeren met BLM. In China zitten mensen in concentratiekampen waar ze worden gemarteld, verkracht gesteriliseerd en uitgemoord. De Nederlands handel met China: import: € 10.000.000.000 export: € 40.000.000.000 Hier gaat geen euro van af, maar wel janken over Qatar puur om BLM te kunnen ondermijnen.
Alexander D Van Balderen
Alexander D Van Balderen 3 maanden geleden
"HeT CapiTaLiSme HeeFt de SlavErNij bEeindigt"
vinasu maaj
vinasu maaj 3 maanden geleden
rest zwijgt ook hard over!
vinasu maaj
vinasu maaj 3 maanden geleden
ik schaam me diep voor mijn land als Nederland naar dit WK gaat :(
Samantha Van der Berg
Samantha Van der Berg 3 maanden geleden
Hypocrieten, maar China zeker niet boycotten ivm de oeigoeren.
Paris Dijkhuis
Paris Dijkhuis 3 maanden geleden
Dan konden we ze toch beter in een colosseum gooien
F Em
F Em 3 maanden geleden
Ach, zolang het maar geen Coronadoden zijn, dat zijn immers véél en véél ergere doden als alle anderen...
Hollando
Hollando 3 maanden geleden
Met deze logica moeten we ook stoppen met shit uit China kopen want daar sterven ook massa’s mensen in fabrieken
vinasu maaj
vinasu maaj 3 maanden geleden
average of 300 for every half a million men in this age group die each year." - BBC
Hollando
Hollando 3 maanden geleden
Zolang Depay scoort kunnen we onze vingers in onze oren steken en dan horen we lekker niks van dit negatieve nieuws
foopyu nooui
foopyu nooui 3 maanden geleden
ik schaam me diep voor mijn land als Nederland naar dit WK gaat :(
John Mckinney.
John Mckinney. 3 maanden geleden
Als eerste land dit WK boycotten, dan heb je in feite al gewonnen.
that person
that person 3 maanden geleden
Ze deden al niets toen het zo slecht was in Brazilië, gaat nu zeker ook niets gebeuren.
Virgil Hardjosemito
Virgil Hardjosemito 3 maanden geleden
❤️ liefde voor de zuid aziaten....ga zeker niet kijken naar dit..
Cambesa
Cambesa 3 maanden geleden
gewoon stoppen met voetbal is toch onzin
shpigenzig
shpigenzig 3 maanden geleden
Wanneer gaan wij hier in nederland een sook naar ons Zelf goed kijken? Zijn we hier de oost-blikkers vergeten die nog steeds voor minimum of maybe minder dan minimumloon werken voor nederlanders en Nederlandse bedrijven? Dit kan je nooit goed praten. Maar sommigen vinden het bik bepaalde omstandigheden wel Oke. En de rest zwijgt ook hard over!
DIAMONDS PATCH since 2009
DIAMONDS PATCH since 2009 3 maanden geleden
Beter in Qatar houden dan in NL...Bananenrepubliek met avondklok wuahahahaha :-))
JayDee Tech
JayDee Tech 3 maanden geleden
Maar wrm stadions bouwen als er lockdown klmt
BK Arnhem
BK Arnhem 3 maanden geleden
Hey Arjen ik weet niet voor wie je dit programma maakt maar het niveau is echt gekelderd sinds het weer begonnen is een aantal maanden geleden. Het is gewoon niet grappig meer, het zijn goedkope grappen en het wordt te lang uitgerekt. Dit is niet wat we van je gewend zijn, beterschap
D VDV
D VDV 3 maanden geleden
Okay, da's duidelijk. Boycotten die handel. En ALLE LANDEN ONDER DRUK ZETTEN OM HETZELFDE TE DOEN!
Sudazima
Sudazima 3 maanden geleden
" there are about half a million Indian workers in Qatar, and about 250 deaths per year - and this, in their view, is not a cause for concern. In fact, Indian government data suggests that back home in India you would expect a far higher proportion to die each year - not 250, but 1,000 in any group of 500,000 25-30-year-old men. Even in the UK, an average of 300 for every half a million men in this age group die each year." - BBC
kifesh100
kifesh100 3 maanden geleden
Praten over een land waar je niks van weet
ABRINKED
ABRINKED 3 maanden geleden
Hoe kan je dit verdedigen dan?
Julia Zappey
Julia Zappey 3 maanden geleden
Boycotten. Schandalig hoe onmenselijk ze in Qatar zijn. NL moet zijn verantwoordelijkheid nemen en niet gaan voetballen. Dus wie wilt weten hoe je rijk wordt.. nou zo dus.. op de ruggen van anderen.
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
maar dan zijn ze allemaal voor niks gestorven....
Inconsistent Content
Inconsistent Content 3 maanden geleden
Ga hier eens wat aan doen ipv zeiken over excuses voor iets waar niemand meer wat te maken mee heeft
Ahmed Yalcin
Ahmed Yalcin 3 maanden geleden
Neee arjen probeer het nou maar niet. wel heel opvallend dat deze dingen gebeuren nadat turkije s’werelds 1 na grootste leger basis in qatar bouwt en hele grote economische betrekkingen heeft deze zelfde zwartmaak taktiek is ook gebruikt tijdens de bouw van de s’wereld grootste vliegveld in istanbul
ABRINKED
ABRINKED 3 maanden geleden
zwartmaak tactieken? 6500 doden voor een paar domme stations..
Maurits Van Aalst
Maurits Van Aalst 3 maanden geleden
Nou, eens zien....misschien Depay? Misschien kan hij er over 'rappen' met zijn gehuurde Lijger. VDijk en Wijnaldum? Zitten toch nog steeds op hun knieën voor Akwasi.... Of misschien Promes? Met zijn mes in de lucht maakt hij n vuist! Of dan toch misschien Frenkie n Mathijs???
mahadevovnl
mahadevovnl 3 maanden geleden
Ik vind dat Nederland gewoon niet moet gaan. Als ik speler was zou ik er ook voor bedanken. Maarja. Niemand heeft principes, daarom zijn ze zo rijk.
mahadevovnl
mahadevovnl 3 maanden geleden
@Riyuo Fenkelrin Dat is wel een goed punt inderdaad, en ook het probleem van het WK in zijn algemeenheid. Moderne slavernij is ook goed terug te vinden in de for-profit gevangenissen in de VS, overigens. Super leuk.
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
@mahadevovnl oh, die hoeven we niet opnieuw in te voeren hoor. Slavernij is nooit afgeschaft, ze hebben het alleen een andere naam gegeven: "democratie".
mahadevovnl
mahadevovnl 3 maanden geleden
@Riyuo Fenkelrin Goed punt. Ik stel voor dat we slavernij weer invoeren, want anders zijn alle slaven uit het verleden voor niks slaaf geweest.
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
maar dan zijn ze allemaal voor niks gestorven....
Hans Zandt
Hans Zandt 3 maanden geleden
dan moet nederland sorry zeggen voor hun slaaf verleden en dan gaan we gewoon voetballen in een land waar nog heden daags slaven arbeid wordt gebruikt!
Cosmo 5
Cosmo 5 3 maanden geleden
Moet je zien hoe die racistische islam omgaan met migranten. En dan hier komen, niet de taal leren en afgeven op nederlanders. GTFO
Lux Moto
Lux Moto 3 maanden geleden
Jep, natuurlijk vinden 'we' het erg en gaan we een principieel standpunt innemen. Net zoals in 1978 in Arge.........oh, wacht.
Bolia Fops
Bolia Fops 3 maanden geleden
13 doden per week terwijl Qatar maar 2,8miljoen inwoners heeft. Dat is alsof er in Nederland 78 doden vallen per week bij het bouwen van stadions. Ongelofelijk.
Interests Everywhere
Interests Everywhere 3 maanden geleden
Hetzelfde als voor het WK in Brazilië. Plus dat daarvoor een wijk werd 'schoongeveegd' en hele wijken zelfs mochten verdwijnen. Alles voor het geld.
peterdevreter
peterdevreter 3 maanden geleden
mwaha, als ex slavendrijvers vol trots een balletje gaan trappen in een slavenstaat. En ondertussen hier lopen te janken over gelijkheid en anti discriminatie. Heb de ballen om stelling in te nemen en blijf met z'n allen lekker in Nederland en hopelijk volgen er meer landen. Daar komt nog bij dat dit hele toernooi in Qatar door corruptie bij de FIA tot stand is gekomen.
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
maar dan zijn ze allemaal voor niks gestorven....
Tiny Lafleur
Tiny Lafleur 3 maanden geleden
Niet er heen gaan
Joris Mertens
Joris Mertens 3 maanden geleden
Waar is papa? Mijn hart brak
Murat Tasova
Murat Tasova 3 maanden geleden
Uitbuiting,slavehandel,gekidnapped,martelingen heeft geeft geen relatie met sport. Daarom kunnen we daar gewoon onze multimiljonair naar toe sturen om ons te amuseren met hun balletjetrappen. Bovendien hebben een paar honderdduizend mensen daar dankszij ons inkomsten genoten om hun arme kinderen thuis te voeden. Die paar duizend waren ook omgekomen als wij niet onze broodnodige WK hadden georganiseerd. Ik probeer netzoals de voetballers,KNVB,FiFa,sponsoren de dood,uitbuiting van die arme mensen te bagatelliseren. Alleen het resultaat slaat nergens op, kan het nooit zoals de Boer bijvoorbeeld, dat zijn professionals. Wst een klote wereld. Netzoals dat Olympisch spelen wat genocide plegende China wordt gehouden. Ons gejuich bij het vallen een goal ondrukt het schreuwen van de pijn die de oegoerse vrouwen,meisjea voelen tijdens het worden verkracht,gemarteld door de staatsterroristen van XiJinPing. NEDERLAND IS ALTIJD HYPOCRIET GEWEEST, ZIT IN DE GENEN! RUTTES VOC MENTALITEIT WAAR DE VVD,PVV,SGP,FvD,CU,CDA,PVDA,D66,GL (allemaal een pot nat) ontzettend trots op zijn.
Johannes R
Johannes R 3 maanden geleden
Boycotten en de FIFA mede aansprakelijk houden. Alleen boycotten helpt niet veel, nu staan de stadions er al bijna. De FIFA had natuurlijk normen op papier moeten zetten waaraan alle organiserende landen aan moeten voldoen. Niet vanuit een bepaalde cultuur, maar gewoon vrij basale artikel 1 regels. Die hele corrupte benden zou alle opbrengsten over moeten maken naar de nabestaanden. Tenslotte hebben de arbeiders het echt mogelijk gemaakt.
Meli
Meli 3 maanden geleden
2:55 “de FVD laat weten dat de koning..” klinkt goed 👍🏻
Thomas
Thomas 3 maanden geleden
Het is niet alleen geen voetbal land. Het is ook geen alcohol land. Of vrouwenrechten land. Het is wel een heel rijk land... maar Fifa is niet corrupt meer hoor.
R
R 3 maanden geleden
Hypocrieten. Wel naar de winter spelen in China ondanks de genocide op oeigoeren maar hier dan wel moeilijk over doen. Media afleiding van het probleem in China. Al die nonsens is toch een grote corrupte bende waar vriendjes van politici stadions en hotels mogen bouwen en de politici geld mogen wegsluizen uit miljarden budgetten.
Sander
Sander 3 maanden geleden
Wat kunnen mij die paar import-bouwvakkers uit Bangladesh nou schelen :'). Wordt wakker mensen, er zijn 7 MILJARD mensen op aarde, er gaan elke seconde wel mensen dood..!
henkjones
henkjones 3 maanden geleden
Is dit serieus of sarcasme?
@josie
@josie 3 maanden geleden
Nederland kwalificeert toch niet voor de WK 🤷‍♂️
Toby !
Toby ! 3 maanden geleden
Zo moeilijk is het toch niet? - Oranje doet niet mee. - De NOS zendt het niet uit. - Van de sponsoren kopen we geen producten meer tot ook zij zich terugtrekken. - En we sturen Sigrid Kaag. Gewoon omdat het kan. En omdat we hier dan van haar af zijn.
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
maar dan zijn ze allemaal voor niks gestorven....
malike santos
malike santos 3 maanden geleden
like
Ria Sachs
Ria Sachs 3 maanden geleden
Ik wordt hier misselijk van dit kan toch niet waar zijn dat Nederland hieraan meedoet!!!!
Criticaster
Criticaster 3 maanden geleden
Ik ga niet naar dat WK kijken.
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
@Criticaster klopt. Maar als je stemt geef je expliciet je toestemming om het uit jouw naam te doen.
Criticaster
Criticaster 3 maanden geleden
@Riyuo Fenkelrin Ook als je niet stemt gebeurt dat wel ;)
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
@Criticaster ik heb een nog veel vreemdere paradox voor je. Iedereen in deze comments zit te joelen dat het zo vreselijk is dat al die mensen zichzelf dood werken. Ondertussen stemmen ze wel tijdens verkiezingen. Wat ze dan niet realiseren is dat door te stemmen zij de staat hun consent geven om oorlog te voeren in het buitenland en tientallen duizenden onschuldige burgers en kinderen vermoorden.
Criticaster
Criticaster 3 maanden geleden
@Riyuo Fenkelrin Ja, vreemde paradox is dat.
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
maar dan zijn ze allemaal voor niks gestorven....
Frank Franka
Frank Franka 3 maanden geleden
Frank de Boer, hypocriete sneuhaas.
Rory O'Toole
Rory O'Toole 3 maanden geleden
Gewoon niet kijken.
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
maar dan zijn ze allemaal voor niks gestorven....
ria kramer
ria kramer 3 maanden geleden
Het zou de sponsoren ook sieren als zij het wk zouden boycotten...
ria kramer
ria kramer 3 maanden geleden
@Riyuo Fenkelrin goed verhaal, lekker kort ook. Voor het gemak zal ik niet ingaan op je verhaal. Immers de pot verwijt de ketel...
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
@ria kramer Wauw, wat een selectieve verontwaardiging! Houd je er wel rekening mee dat die 6500 doden over 10 jaar verspreid dienen te worden? Daarbij komt nog eens dat het stadion 2 miljoen arbeidsmigranten telde. 6500/10 = 650 doden per jaar Op 2 miljoen is dat 650/2.000.000*100=0,03% sterfte per jaar. We spreken hier tevens over een ontwikkelingsland met arbeidsmigranten uit ontwikkelingslanden. Nou komt het kwalijke. Voor het gemak neem ik aan dat je op 17 maart gaat stemmen. Wat ga je dan precies doen? Juist. Je geeft je consent dat ik en alle andere Nederlanders onderdrukt dienen te worden zodat jouw idealen gerealiseerd kunnen worden. Mag ik je een fascist noemen? Daarbij komt ook nog dat mede door jouw stem, wordt er geld van 17 miljoen Nederlanders GESTOLEN en worden er miljarden in "defensie" gestoken die weer voor tientallen duizenden ONSCHULDIGE MANNEN VROUWEN EN KINDEREN vermoorden. Je geeft toestemming dat dit uit jouw naam gebeurt. En dan tegen mij zeggen dat ik een kick krijg dat kleding door kinderen gemaakt wordt? Ga toch fietsen, wappie.
ria kramer
ria kramer 3 maanden geleden
@Riyuo Fenkelrin daarom koop jij ook zeker graag kleding die door kinderhandjes gemaakt is....anders verdienen ze helemaal niets. Als we niet gaan, geeft dat juist een signaal af, dat zoiets nooit meer mag gebeuren. Moderne slavernij moet je echt afstand van nemen!
Riyuo Fenkelrin
Riyuo Fenkelrin 3 maanden geleden
maar dan zijn ze allemaal voor niks gestorven....
Douwe Akkerman
Douwe Akkerman 3 maanden geleden
In 2010 werd het WK in Zuid-Afrika gehouden. Miljarden uitgegeven aan een spel in een land waar meer dan de helft van de bevolking werkloos is en in armoede leeft. In 2014 in Brazilië waar woningen van de allerarmsten gesloopt werden. Miljarden en miljarden besteed om stadions te bouwen die nu volledig verlaten zijn. Tijdens een politie onderzoek is gebleken dat de grootste bouwbedrijven daar kartels hadden gevormd om zoveel mogelijk belastinggeld binnen te slepen met louche contracten. De allerarmsten hebben nooit een cent gezien en mochten moedeloos toekijken. Dat kon echt niet, straks zouden de toeristen die smerige paupers zien, dus hebben ze maar muren voor de arme wijken gezet. En nu 6500 doden en slavernij, als dit de eerste keer is dat het je opvalt dat het WK volledig kut is, dan lette je gewoon nog niet goed genoeg op.
Keepow
Keepow 3 maanden geleden
erg goed
Pannekoek met Kaas
Pannekoek met Kaas 3 maanden geleden
Ik mis de Engelse ondertiteling! Jammer, want ik stuur ze vaak door
Henri Land
Henri Land 3 maanden geleden
4:49 hoe heet dot nummer ookalweer
Hank Storm
Hank Storm 3 maanden geleden
Waar zijn alle woke gekkies als d'r echt wat aan de hand is?? Met zowel China als midden oosten zijn zij nergens te bekennen, alleen als iemand gemeen is op twitter tegen gordon staat heel het land in rep en roer...
K C
K C 3 maanden geleden
Misselijk dit. Dit gebeurt ook in Dubai en niemand die er wat van zegt.
090Karma
090Karma 3 maanden geleden
Wetende dat dit vorig wk in brazilie net hetzelfde verhaal was... absurd.
Rodrigo Diaz de Vivar
Rodrigo Diaz de Vivar 3 maanden geleden
En wij maken ons hier nu druk om de racistische en kwetsende Jodenkoeken te veranderen in Odekoeken.
Because im Dutch
Because im Dutch 3 maanden geleden
Wat een links geleuter.
Corbin Wharton
Corbin Wharton 3 maanden geleden
Ik zou cijfers willen zien van ongevallen met bouwvakkers in India. Qatar is wellicht een gruwelijk land, maar mensen zijn wel heel makkelijk met dit verhaal aannemen. Realiteit is mogelijk gewoon dat 3de wereldlanden sowieso gruwelijk omstandigheden kennen voor bouwvakkers. Bovendien help je de slachtoffers helemaal niet met een boycot. Ga bijvoorbeeld geld inzamelen voor de familie van omgekomen bouwvakkers.
Dirk De Dood
Dirk De Dood 3 maanden geleden
Dat je het al in de winter moet houden, moest al genoeg zijn om het daar niet te houden... Uit betrouwbare bronnen, Memphis gaat het WK boycotten. Hij bengt het binnenkort naar buiten..
MrLeovanderMeer
MrLeovanderMeer 3 maanden geleden
Ik neem aan dat de voetballers nu ook stelling nemen. Net zoals zij deden tegen VI.
WK 2022 in Qatar - Makkelijk Scoren - Afl. 6
8:58
VPRO Makkelijk Scoren
Weergaven 151K
Nuclear Energy - Zondag met Lubach (S09)
19:16
vpro zondag met lubach
Weergaven 2 mln.
Newton’s GRAVITY DEFYING Puzzle!! 😯 #Shorts
0:41
Doja Cat - Need To Know (Official Video)
3:40
dojacatVEVO
Weergaven 23 mln.
Datalek bij autobedrijven | Zondag met Lubach (S13)
3:20
vpro zondag met lubach
Weergaven 251K
Dutch lotteries - Sunday with Lubach (S10)
16:35
vpro zondag met lubach
Weergaven 1 mln.
Polls - Sunday with Lubach (S06)
13:49
vpro zondag met lubach
Weergaven 852K
Regeerakkoord | Zondag met Lubach (S13)
14:48
vpro zondag met lubach
Weergaven 484K
Jongeren & democratie | Zondag met Lubach (S13)
3:37
vpro zondag met lubach
Weergaven 285K
We zijn er bijna | Zondag met Lubach (S13)
14:29
vpro zondag met lubach
Weergaven 458K
Newton’s GRAVITY DEFYING Puzzle!! 😯 #Shorts
0:41
Doja Cat - Need To Know (Official Video)
3:40
dojacatVEVO
Weergaven 23 mln.
Visser overleeft 30 seconden in bek van walvis
2:22
NOS Jeugdjournaal
Weergaven 718K