Pandemiepreventie | Zondag met Lubach (S13)

  Weergaven 424,382

vpro zondag met lubach

3 maanden geleden

Wat kunnen we doen om een volgende pandemie te voorkomen? Onze eigen bio-industrie is een ideale kraamkamer voor virussen. Nergens ter wereld zitten zoveel dieren en mensen zo dicht opeengepakt als in Nederland. De manier om de kans op een pandemie te verkleinen is: stoppen met krankzinnig veel dieren houden. En als je straks gaat stemmen: check of jouw favoriete partij een pandemie wil voorkomen.

Dit is het dertiende seizoen van Zondag met Lubach. Serie rond de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Zeven dagen nieuws in 30 minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Vanachter een desk. In een pak. Op een stoel. Laatste seizoen. Zo goed als nieuws. zie je iedere week om 21.15 uur op en NLfast.

Deze video komt uit uitzending 6 van seizoen 13 van Zondag met Lubach. Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondag-met-lubach...

www.vpro.nl/zml

Reacties
sam vexez
sam vexez 21 dag geleden
gelekt uit een lab toch?
DJ Skabbe Snaussas
DJ Skabbe Snaussas 29 dagen geleden
hoe kunnen we deze galbak voorkomen?
Janus
Janus 2 maanden geleden
En dan te bedenken dat het waarschijnlijk uit een lab komt
kaar42
kaar42 2 maanden geleden
De winnar is JIJ? maar dan is dus iedereen de winnaar, maar dat kan niet! Dus dan kan de winnaar is JIJ dus ook niet!
Nienke Laan
Nienke Laan 2 maanden geleden
Lekker Lubach! Go vegan, is niet zo ingewikkeld als het lijkt hoor...
Nienke Laan
Nienke Laan 2 maanden geleden
Minder vetrollen en dierenmishandeling. Of wie z'n droom was't in een slachterij te werken?
Ten Thousand Locusts
Ten Thousand Locusts 2 maanden geleden
Ja heel gek dat de PVDA-stemmers het niet zo erg vinden om wat meer geld uit te geven aan hun "gehaktbal". Vraag dit nog maar eens aan de laaginkomers of de mensen die van een uitkering leven, denk dat je dan hele andere resultaten krijgt. Maar ja volgens de elitaire gedachtegoed kunnen die toch allemaal de tering krijgen. Vleestaks is natuurlijk idioot, want de mensen die het kunnen betalen, kunnen ook net zo makkelijk de duurdere vleesvervangers en dergelijke bekostigen. Zie ik een alleenstaande ouder in de bijstand nog niet zo gauw doen.
L WGG
L WGG 2 maanden geleden
Wauw. Dus de kippen populatie is in Nederland meer dan 5x de mensenpopulatie?
HELDER
HELDER 2 maanden geleden
Nep
Leandro Ferreira Fernandes
Leandro Ferreira Fernandes 2 maanden geleden
11:56 dit nummer was zo mooi, is er een volledige versie?
thejking
thejking 2 maanden geleden
English subs please!
oroget
oroget 2 maanden geleden
10:39 ze zijn niet tegen voedselinnovaties, maar tegen het STIMULEREN ervan. Met andere woorden de boel flink subsidiëren zodat het product een aantal jaar eerder en niet rendabel op de markt komt. Beetje verdraaien van standpunten dit...
Tripserpentine
Tripserpentine 3 maanden geleden
Als de prijzen van fatsoenlijke groenten redelijk waren zou ik graag meer ofwel minder vlees willen eten. Maar met de huidige minimum lonen, hoge huurprijzen (ook in de sociale sector) en hoge belasting kan ik dat niet betalen. Ik zou wel wellen maar ik wil ook geen honger hebben. dan maar goedkope massa vlees en plof kippen.
Helen Willemse
Helen Willemse 3 maanden geleden
Beste Arjan, Corona is NIET nieuw! Het bestaat al eeuwen, zelfs in je eigen huisdieren. Er springen wel vaker dingen over van dier op mens en andersom. Ik heb fretten en moet dondersgoed oppassen dat als er griep heerst zij dit niet krijgen. Zij kunnen dit gewoon oplopen door mensen. Er heerst ook al jaren een Corona versie onder de fretten die anders is dan het oude bekende Corona virus. Mutaties zijn niet nieuw, Corona is niet nieuw, het is ook niet nieuw dat het op mensen overspringt. Hoe wij met dieren omgaan is echter wel een dingetje. Ebola is tenslotte ook een virus dat van dier op mens is overgesprongen. En ook niet nieuw... En de Q-koorts uitbraak vergeten veel mensen ook voor het gemak even.
Laurens
Laurens 2 maanden geleden
Corona is niet nieuw onder *vleermuizen*. Via een vleermuis sloeg het waarschijnlijk over op een pangolin en zó op een mens. Je hond of zoiets had geen corona
andeosmr
andeosmr 3 maanden geleden
hmmm... iedereen is het eens behalve de politiek. En ze doen hun uiterste best om het te laten lijken alsof tegen de bio-industrie zijn nog steeds een controversiële mening is. Je zou bijna denken dat dit iets te maken heeft met lobbyisten, maar je mag natuurlijk niet "complot" roepen als het echt zo is; alleen als het aantoonbaar onjuist is.
andeosmr
andeosmr 3 maanden geleden
5:14 lang niet meer zo'n goede grap uit z'n mond horen komen.
aabee
aabee 3 maanden geleden
En dus gaat de hele industrie naar het buitenland waar er nog minder regulering is. Was mijn wereld maar zo makkelijk als die van Lubach....
W
W 3 maanden geleden
Hou je leugens voor je arjan. Het is onmogelijk dat het virus van een vleermuis afkomt
Mark Schouten
Mark Schouten 3 maanden geleden
Vroeger was ZML nog wel eens grappig of leuk om naar te kijken. Tegenwoordig is het alleen nog maar "Ik vind dit en iedereen moet zich er maar naar buigen!" Klinkt allemaal heel mooi in zo'n video maar laat het hem maar eens uitleggen in een debat. Tenzij hij alles heeft ingestudeerd kan hij geen zinnig woord over een onderwerp zeggen.
Bulent Malgaz
Bulent Malgaz 3 maanden geleden
aha...., maar bio security kan dus ook betekenen: mega-stallen; zo lang het maar veilig (gesloten) gebeurd?
connected online
connected online 3 maanden geleden
Binnenkort oorlog
SAA
SAA 3 maanden geleden
Of stop gewoon met het eten van varkens. Dit is geen rocketscience
Herman Koopman
Herman Koopman 3 maanden geleden
Het hele idee om vlees-eten in te dammen om pandemieen te voorkomen gaat niet op. MAAR het eten van veel vlees is niet gezond en bovendien niet goed voor milieu en tegen snelle klimaatsveranderingen.
Herman Koopman
Herman Koopman 3 maanden geleden
Het probleem is: ER IS GEEN PANDEMIE! Oh. er is een nieuw (nogal onschuldig) virus dat de hele wereld infecteerd. Het griepvirus doet dat elk jaar!
Lisette rijkelijkhuizen
Lisette rijkelijkhuizen 3 maanden geleden
Ezekiel 13 You sew magic wristbands for everyone (pasport?) and make magic scarves (mask) for everyone to wear on their heads, hand / head combo justl ike the mark of the beast 666
Djuna Lize Croon
Djuna Lize Croon 3 maanden geleden
Is die 78 kilo inclusief vlees dat aan huisdieren wordt gevoed of komt dat er nog bovenop?
kees
kees 3 maanden geleden
Jippie alleen nog maar gore groenteburgers freten!!
IJsbrand Vreugdenhil
IJsbrand Vreugdenhil 3 maanden geleden
Arjen, dat mens heet Ploumen en niet Ploemen, het is zeker heel koed in de studio? En mijn trouwring is van Goed.
Remcodv050
Remcodv050 3 maanden geleden
Het probleem is alleen dat als wij stoppen met de bio industrie dan wordt het ergens anders gemaakt. Bijv. In China waar de hygiëneregels veel slechter zijn dan hier en dan is de kans op een virus nog veel groter.
I Love Hamas
I Love Hamas 3 maanden geleden
Wat een onzin weer. Krijg allemaal corona zsm please. Zijn we van al die oma angst af
Mark Knoop
Mark Knoop 3 maanden geleden
De WHO heeft berekend? De WHO regeert toch alleen op de hoogte van bijdrage.
SocialHostage
SocialHostage 3 maanden geleden
Regelrechte propaganda van het World Economic Forum! We houden al honderden jaren varkens en we hebben amper grote uitbraken gehad! Daarnaast zijn er ook onder planten plagen en dergelijke.
Moussa_Kenza_ ouallaf
Moussa_Kenza_ ouallaf 3 maanden geleden
Wijze les van Arjan: Oma’s hebben altijd gelijk 😊
Margot Alkema
Margot Alkema 3 maanden geleden
Dit is waarom ik nu minder vlees probeer te eten.
Mozes Porier
Mozes Porier 3 maanden geleden
Dierenvlees is gezond,die massaproductie met allerlei troep die in de dieren worden gestopt of ingespoten maakt het beetje ongezond. En als jullie willen voorkomen dat mensen rood vlees gaan eten DAN MOETEN JULLIE VIS GOEDKOPER MAKEN DAT MENSEN MEER VIS GAAN ETEN EN NIET ROODVLEES DUURDER GAAN MAKEN! !! IK MEEN HET ECHT !!! NEDERLANDSE RAS IS EXTRA GEVOELIG VOOR KANKER.(borstkanker) VEGETARISCHE PRODUCTEN MOETEN UIT DE MARKT DOOR KANKERVERWEKKENDE STOFFEN EN IS EEN MYTHE DAT ALLEEN VEGETARISCH GEZOND IS WANT DE MENS LICHAAM HEEFT OOK VLEES NODIG.!! EN GEEN KANKERVERWEKKENDE VEGETARISCHE TROEP. VEGETARISCHE KIP SNITSEL, VEGETARISCH GEHAKTBALLETJES WAT EEN JOKE!! JULLIE ETEN LEUGEN 😂😂😂😂😂😂😂😂 DE MENSHEID IS ZO DOM GEWORDEN!!? MARIONET DUMMIES
Ruessev
Ruessev 3 maanden geleden
Geef die varkens en koeien gewoon een mondmasker en anderhalve meter afstand
Determined Games
Determined Games 3 maanden geleden
Lol! Jammer genoeg zijn we dan nog niet van het dierenleed en de broeikas gassen uitstoot af xD
Nina Camer
Nina Camer 3 maanden geleden
Hoi Arjen..ik ben een nieuwkomer en volg je sinds kort. Nu schiet mij een vraag te binnen en dacht meteen aan jouw programma..ik had graag mijn vraag ontrafeld willen zien op zondag met lubach. Wij zijn als Nederlanders dol op vis en zo ver ik weet doet Nederland best goed in visserij en vishandel. En toch is vis in de winkel of vers vis zó duur...het lijkt wel een grap. Bovendien naar mijn mening is het verkoop van (vers) vis niet overal in Nederland even populair...wat ik stiekem ook niet kan begrijpen. Oké wel geloof ik dat ieder stad(je) op zijn markt een viskraam heeft staan, maar die viskraam visjes lijken niet echt vers of de variatie laat te wensen over (Niet alle steden natuurlijk, dit wat ik zeg is voor de dorpjes of kleinere steden.) Variatie kan te maken hebben met seizoenen, okee dat snap ik dan ook weer, maar vers vis is erg weinig of het zijn niet vers meer. Zelfs zag ik een keer dat een viskraam meer diepvries vis verkocht dan vers vis. Waar ligt het nou aan, hoge prijzen, moeilijk verkrijgbaar.. ik kom er helaas op mn eigen houtje niet uit. Misschien duurt het inpak proces erg lang of dure restaurants krijgen de leeuwen deel en restjes gaat het land in?! Wat zijn de redenen dat wij als vis liefhebbend land zo klagen over visprijzen en ook niets aan doen. Ik stel je aandacht zeer op prijs en wens je nog veel succes met alles! 🍀🌈✨
Nina Camer
Nina Camer 3 maanden geleden
@Joel 😅 dan is het geen vis voor mij Joel, groetjes
Joel
Joel 3 maanden geleden
Ja sorry maar dit gaat echt niemand lezen
Shamir E
Shamir E 3 maanden geleden
Je bent gewoon de spreekbuis van D66
Shamir E
Shamir E 3 maanden geleden
@Determined Games nee zo werkt het niet. Behalve als je hoofd redacteur de partner van Ollongren is. Dus ga maar niet zo belerend doen. Je kan het zelf opzoeken.
Determined Games
Determined Games 3 maanden geleden
Puur omdat je mening dicht bij een partij zit betekent niet dat je daar een "spreekbuis" van bent. Jij bent toch ook niet een spreekbuis van waar je op stemt puur omdat je meningen in overeenkomst hebt en daar over praat?
henk hinderiks
henk hinderiks 3 maanden geleden
we kunnen lubach wel opsmikkelen de vraag is of ie wel te vreten is
pokemonduck
pokemonduck 3 maanden geleden
Natuurlijk geeft het CDA op dit onderwerp niks om hun eigen kiezers, want het CDA is dé slaaf van de bio industrie, de megastallen en de Rabobank
Dutch Parisien
Dutch Parisien 3 maanden geleden
Vega burgers die groentenschijven kopen, mega
Wimpher
Wimpher 3 maanden geleden
Is this the guy Kygo stole Firestone from?
Noa May
Noa May 3 maanden geleden
Bizar van die gehaktballen..zo ouderwets ....wel heel hard gelachen! 😂 Ons eigen ondergang kunnen we blijkbaar niet voorstellen...gelukkig heb ik geen kinderen. 😬 Zo komen we nooit op 1 lijn om de wereld te redden, al hoewel ik Rutger Bregman zoooo graag wil geloven een hoopgevend sprookjesboek ben ik bang😮🙌 maar goed liever in idealisme geloven dan het tegenovergestelde; dat biedt sowieso weinig vooruitgang
Tom de Koning
Tom de Koning 3 maanden geleden
Hoe kun je als CDA kiezer voor afschaffen van de bioindustrie zijn, maar tegen halvering van de veestapel zijn... Het een resulteert toch vrij automatisch in het ander?
Determined Games
Determined Games 3 maanden geleden
Mijn vader stemt CDA, ben het er persoonlijk ook niet echt mee eens maar ja.
Guus
Guus 3 maanden geleden
Hey Arjen, I hope that all your video's soon have subtitles in English. Lots of people would like it
Opinionato
Opinionato 3 maanden geleden
In plaats van vlees duurder maken zouden ze gezond eten goedkoper moeten maken. Het is allemaal al enorm veel duurder geworden. Kijk naar een goed brood, fruit en groeten om nog maar te zwijgen over de prijs van noten en zaden. Ik denk dat daar een groot deel van de weerstand vandaan komt. Zeker consumeert een groot deel van nl te veel maar aan de andere kant van t spectrum staan gezinnen met lage inkomens die 't zwaar hebben om hun kinderen enigszins een gevarieerd en gezond eetpatroon te bieden
connected online
connected online 3 maanden geleden
Er zijn teveel mensen een pandemie is juist de natuurlijke oplossing. Wat we nu hebben is geen pandemie
Mo 676
Mo 676 3 maanden geleden
Echt jammer dat hij gaat stoppen.
connected online
connected online 3 maanden geleden
Pcr testen zijn onbetrouwbaar
connected online
connected online 3 maanden geleden
@Dana link wordt door NLfast verwijderd
Dana
Dana 3 maanden geleden
Kunt u uitleggen wat een PCR test überhaupt is? Zo nee, geef dan geen mening over dingen waar u geen verstand van heeft
connected online
connected online 3 maanden geleden
@Determined Games over volgend jaar krijg je een nog strengere lockdown. Jaar erop weer strenger. Volg jij eerst nog maar de tv media. Je gaat het wel meemaken. War for freedom soon
Determined Games
Determined Games 3 maanden geleden
@connected online Oke oke, kalmeer, ik heb hier opnieuw niet om gevraagd, ik zei alleen dat je niet alles wat je leest moet geloven. En hetzelfde geldt voor dat je niet alles moet geloven wat mensen zeggen of waar je dit soort dingen ook allemaal vandaan haalt.
connected online
connected online 3 maanden geleden
@Determined Games binnen nu en 5 jaar komt er uiteraard oorlog. Bedrijven failliet, regering die zich sinds het begin van de crisis terugtrekken, farmaceuten die flinke winsten uitkeren en de leiding overal hebben genomen en op een sektarische wijze mensen tegen elkaar uitspelen en wetten naar hun hand hebben gezet. In al die aankomende tijd zullen we amper uitbreiding zien in ziekenhuizen. Ventilatie wordt aangepast naar circulaire systemen zodat er zelfs meer besmettingen plaatsvinden. Drones worden deze zomer al masaal ingezet. Gezichtsherkenning bij demonstraties en telefoon registraties met alle privacy van demonstreren komt in een database. Mensen krijgen een paspoort voor vrij bewegen wanneer ze elk seizoen ingeënt worden. Dit vaccineren blijft traag gaan en mensen die kapitaal krachtig zijn kopen hun vrijheden vrij terwijl velen moeten wachten op vaccins. De database bepaald wie vaccinatie krijgt en uiteindelijk een vaccinatie paspoort krijgt. Hypotheken worden over een tijd niet meer verstrekt en mensen met bestaande hypotheken krijgen geen oproep voor vaccinatie, die krijgen geen vrij bewegen paspoort. Raken hun baan kwijt. De vaccins worden duurder vanwege schaarste grondstoffen. Mensen kunnen leningen bij banken krijgen om vaccinaties te betalen en daarmee hun tijdelijke vrijheid. Kritische vragen over de slechte ontwikkelingen in de wereld betekent opgepakt worden en gevangen. Hetgeen uiteindelijk zal leiden naar oorlogen wereldwijd.
ViAndress
ViAndress 3 maanden geleden
Data on side effects in Israel From Israel, however, information is coming that after vaccination, the chance of COVIDOM-19 infection increases. Re-analysis of published data of the Israeli Ministry of Health Dr. sc. Hervé Seligmann, a member of the Medical School for New Infectious and Tropical Diseases at the University of Aix-Marseille and engineer Haim Yativ discover that Pfizer’s experimental mRNA vaccine killed approximately 40 times more (older) people in the last five weeks of vaccination than the disease itself. Among young people, the vaccination mortality rate increased as much as 260 times compared to those who survived the disease without the vaccine. Haim Yativ et al. Seligmann says that for them, "this is a new Holocaust" due to pressure from the Israeli authorities, who are forcing people to get vaccinated en masse. Dr. Hervé Seligmann is an Israeli-Luxembourg citizen and author of more than 100 scientific publications. Anyone expressing concern about the safety of the COVIDA-19 vaccine is faced with the label “anti-vaxxer,” although the real extremists are the ones who don’t want to hear evidence that something is wrong with this massive experimental vaccination. A Public Health England report also confirms that infections with COVID-19 increase within fourteen days of vaccination.
TrolZors Gaming
TrolZors Gaming 3 maanden geleden
Als de partij tegen de burger hier niks mee doet laten ze echt een kans liggen...
Willem ter Kulve
Willem ter Kulve 3 maanden geleden
PvdD!
Herre Klaas Ykema
Herre Klaas Ykema 3 maanden geleden
Ik mis wel empathie voor de boer
Leopold Manfred
Leopold Manfred 3 maanden geleden
Nou kunnen wij natuurlijk heel veel moeite gaan doen om relatief ongevaarlijke griep mutaties tegen te gaan die hier kunnen ontstaan om vervolgens over een jaar een nieuw wel gevaarlijk virus te ontvangen uit azie aangezien daar niks gaat veranderen, sars is op zon markt ontstaan in china en sindsdien is er niks veranderd.
comey2610
comey2610 3 maanden geleden
Pandemic Netherlands 2026 😂😂😂
Jaauwk Zwaan
Jaauwk Zwaan 3 maanden geleden
De pest, spaanse griep. Allemaal virussen en ziektes door mensen! Onhygiënische omstandigheden in loopgraven, of poepen op straat. Meestal is het door mensen Arjen.
Shamir E
Shamir E 3 maanden geleden
Huh dus dat betekend dat we als de mens ook nooit meer bij elkaar kunnen komen. Lubach maakt de opening voor de kloof en angst tussen de mensen. Goed bezig. We zullen nooit meer normaal kunnen leven!
Sanne de muijnk
Sanne de muijnk 3 maanden geleden
Ik kwam lang lang geleden bij dit kanaal voor een suiker brood recept maar heb nog steeds geen idee hoe ik dat moet maken. Daarom eet ik dus zoveel vlees
Jurgen Poos
Jurgen Poos 3 maanden geleden
Mischien moet iedereen fleitarier worden en iedereen 3 dagen in de week vlees en de rest iets anders
Fernando Schulman
Fernando Schulman 3 maanden geleden
We hebben natuurlijk geen politieke partij nodig om stomweg minder vlees te kopen!
Arthur Postma
Arthur Postma 3 maanden geleden
Wat een idioten zitten hier!!!!
Determined Games
Determined Games 3 maanden geleden
Als je niks met die "idioten" te maken wil hebben zal ik geen comments plaatsen hier. Dan kunnen die "idioten" namelijk op je reageren :D Mwahaha, oh nee mensen met een andere mening dan jij, eng hoor. BOE!
Arthur Postma
Arthur Postma 3 maanden geleden
Wat is dit voor bullshit!
Sam O'Gara
Sam O'Gara 3 maanden geleden
I'm a huge fan of the show, I'm irish and don't speak a word of dutch, I wish more clips had subtitles, I get it's hard work but there's quite a few people who can't understand them all, there's fewer this season than most without subtitles 😥
thejking
thejking 2 maanden geleden
Right there with you. I usually share it with my international friends.
Magali Pilaar
Magali Pilaar 2 maanden geleden
Almost crying bc last week was the last episode ever
Sam O'Gara
Sam O'Gara 3 maanden geleden
@Dany Henriquez yeah picked up a few words in my time watching this
Dany Henriquez
Dany Henriquez 3 maanden geleden
You’ll learn some Dutch in the process without even knowing it.
Memento Mori
Memento Mori 3 maanden geleden
Same! i've been watching this show for a while now and it's quite entertaining
sander de witt
sander de witt 3 maanden geleden
Leuk bedacht... Maar we hebben deze pandemie te danken aan een bruut Chinees regime dat niet in greep toen dat nog kon ....maar koos voor eigen behoudt door het geheim te houden tot dat het niet mee kon en het te laat was om een pandemie te voorkomen ..... Want laten we eerlijk zijn 2 koeien en geit kunnen genoeg zijn om een pandemie te starten als je niks doet....
Gertske Kuttekop
Gertske Kuttekop 3 maanden geleden
Ja maar door de massale industrie word het virus veel gevaarlijker en is er een veel grotere kans
Joshua Koning
Joshua Koning 3 maanden geleden
Iemand die weet hoe het achtergrond liedje op 6:30 heet?
Timon
Timon 3 maanden geleden
Ga niet naar nieuwsuur!!!!!!
Niels Van de langemheen
Niels Van de langemheen 3 maanden geleden
0:50 hoe voorkom je hem stem FVD
Finn Ober
Finn Ober 3 maanden geleden
Pittig gay ik eet gwn vlees mijn keuze😂
Peter Gainz
Peter Gainz 3 maanden geleden
de grote politiek show
coc001 coc001
coc001 coc001 3 maanden geleden
fout we zijn al 160.000 jaar lang de homo erektus, je loopt achter arjen...
Determined Games
Determined Games 3 maanden geleden
En uhm, heb je dat nagekeken voordat je dit hier plaatst?
Kamikazu
Kamikazu 3 maanden geleden
FvD, daarnaast is er geen pandemie. Dit is gewoon de griep.
Jell0zz
Jell0zz 3 maanden geleden
Vrije keuze is blijkbaar geen groot goed voor Arjen, vind je het niet storend als alles voor je bepaald wordt? Persoonlijk waardeer ik vrijheid enorm. Iedereen heeft de eigen keuze om vegetariër te worden, wanneer de vraag van vleeseters afnemen zal de productie ook dalen. Ik ben een voorstander van de verlaging van btw op groente & fruit, maar dat hoeft niet direct gepaard te worden met een btw verhoging op vlees.
Inconsistent Content
Inconsistent Content 3 maanden geleden
8:40 gast waar slaat dit op? Totaal ongerelateerde opmerking omdat jij een linkse rakker met een voorkeur bent. Smakeloos gezever
justkiddin1980
justkiddin1980 3 maanden geleden
Arjen ziet eruit alsof hij altijd windkracht 9 tegen heeft...en die haarlijn...mss es even bellen met Raymond van Barneveld..
Rebel
Rebel 3 maanden geleden
7:32 die persoon lacht echt gewoon voor een halve minuut
Evil Happy Mask Salesman
Evil Happy Mask Salesman 3 maanden geleden
STEM PARTIJ VOOR DE DIEREN!!!
Matthie Klaassen
Matthie Klaassen 3 maanden geleden
hahahaaha die is goed
ItzViizion
ItzViizion 3 maanden geleden
belasting op vlees? is der ergens waar ik niet extra geld voor moet betalen in dit land? allemaal gejank weer
miami cosmo
miami cosmo 3 maanden geleden
ik vind het verschil tussen bio producten van bio boerderijen en bio industrie wel verwarrend
Octo Scape
Octo Scape 3 maanden geleden
Ik stem voor de PvdD! 👏🏻👍🏻🙌🏻💚
Determined Games
Determined Games 3 maanden geleden
goed zo
101garfield
101garfield 3 maanden geleden
4.23.... Arjen Lubach voor slavernij .... We zeiken over Qatar? 6500 doden door moderne slavernij is zeiken. Zo zeg dat is eens een uitspraak.
Gertske Kuttekop
Gertske Kuttekop 3 maanden geleden
Het was een grap over het leven nu luister maar
101garfield
101garfield 3 maanden geleden
Hmm. 2.32 Krijgt TB dan toch gelijk van Lubach? Op 3.03 en 3.11.. zegt ie dat Nederland dichtbevolkt is te dich... Eigenlijk te vol? Hoe voorkomen we de groei? Op de site waar hij naar verwijst staat dat PVV tegen intensive veehouderij is. Volgens mij adviseert Lubach: stem PVV. Kan het niet anders maken
Tabitha Holland
Tabitha Holland 3 maanden geleden
teeeaaaammm beetje minder vlees
stephan kudelka
stephan kudelka 3 maanden geleden
De vega spull moet veel groedkoper!! Nog steeds te duur maar het kan groedkoper zijn omdat platenproducten bijna niks in de producti kosten. In een paar jaar graan ze veel groedkoper zijn dan echte vlees en bijna zo groed als echte gehacktballen.
stephan kudelka
stephan kudelka 3 maanden geleden
Ik heb echt green zinn in nog een keer corona. Dus laat maar minder dieren eten. Kan ook zoder vlees moie dingen koken.
Noeraldin Kabam
Noeraldin Kabam 3 maanden geleden
En een hoge vochtigheidsgraad.
Simon K
Simon K 3 maanden geleden
Based en plantbasedpilled
goji
goji 3 maanden geleden
Het volk heeft jammer genoeg blijkbaar vaak geen idee waar ze op stemmen. Niks is erger voor een democratie dan een slecht geïnformeerde stem. Deze video doet me denken aan mijn moeder als goed voorbeeld. Zij stemt al jaren VVD, maar na samen met haar wat onderzoek te doen kwam ze er pas achter dat die partij eigenlijk helemaal niet bij haar past. Nederland, ik zeg: Stem niet op oud-en-vertrouwd, maar voor ECHTE VERTEGENWOORDIGING VAN JE MENING, NORMEN EN WAARDEN.
webeskimo
webeskimo 3 maanden geleden
alles wat baudet zegt, kun je lezen op who, rivm, cbs en elke zelfrespecterende medicus met een beetje kennis en een beetje tijd om de cijfers erop na te lezen.....dus verkoop je ziel lekker voor een middelmatige carriere.. pandemie mijn reet...iedereen die ik ken heeft corona gehad een 83 jarige was 4 dagen flink ziek...de rest voelde er praktisch geen ruk van.
//
// 3 maanden geleden
@webeskimo Dat de manier waarop doden geregistreerd worden nogal krom is, ben ik met je eens. 0,23 voor corona vind ik ook prima, maar uit welk onderzoek is 0,17 voor griep gebleken, of uit welke bron? Ik ken namelijk geen enkele griep met een IFR (niet CFR) van 0,17%.
webeskimo
webeskimo 3 maanden geleden
@// fvd heb ik altijd horen zeggen...corona 0,23 griep 0,17....volg ze een tijdje nooit 0,5 gehoord. laatst werden deze ( alsnog onbetrouwbare cijfers) aan van dissel verteld en hij bevestigde dat tegenover die nummer 2 van hun ( van haga ) en toch nog gaan we naar de kloten van een virus die met alle overdrijving net iets gevaarlijker is dan de griep. uitleg; als je corona hebt/ hebt gehad en je wordt aangereden of doodgeschoten telt dat als een corona sterfte. dat is internationaal zo. engeland heeft onder wat druk hun regels aangepast va eerst: als je corona positief bent getest een jaar eerder en je sterft de volgende jaar in een auto ongeluk dan rekenden ze dat tot een sterfte door corona tot 3 maanden terug oid. recent hebben ze dat aangepast naar 28-60 dagen na jouw positieve test wordt jouw dood toegeschreven aan corona, ongeacht de exacte reden lol hahahaha. zowel in vs en vk waren een aantal lachwekkende casussen van jongeren die met motorongeluk zes maanden na corona stierven en hun naam stond bij corona doden. vs heeft dat niet aangepast zover ik weet...kortom de cijfers over corona en sterfte daaraan hebben wel heel veel haken en ogen en die zijn vaak openbaar maar niemand ondervraagt ze en als je ze ondervraagt beland je op een zijspoor...... zoals een van de bekendste virologen van nederland laatst op youtube zei...je gaat dood met corona niet aan corona ( die vent die bekend werd door zijn werk in hiv medicaties )
//
// 3 maanden geleden
@webeskimo Ik zeg niet dat Baudet het IFR van corona verkeerd benoemd. Ik zeg dat hij het IFR van corona vergelijkt met het CFR van andere zware griepen. Als jij mij onderzoek kan tonen waar het IFR van een griep (welke dat dan ook mag zijn) boven de 0,4% ligt, hoor ik het graag. De meeste mensen die griep krijgen zijn helemaal niet een aantal dagen ziek. Dat is nooit bewezen. Alleen de mensen die getest worden zullen dat zijn. Je laat je immers niet testen op de griep, als je niet ernstig ziek bent.
webeskimo
webeskimo 3 maanden geleden
​@// lieg jij willens en wetens of weet je het gewoon niet? baudet zegt niet een griepje ( heeft ie ook vaker tegen deze trukje van media geprotesteerd). hij zegt "vergelijkbaar met een zware griep". en dat is ook niet waar. omdat het bij jonger dan 70 doorgaans een zeer milde griep is ( zoals onderzoek van instituut van stanford universiteit van ziekte preventie in zijn rapport schreef en daarna het mond werd gesnoerd ). 2- de IFR wat baudet aanhaalt wordt onderstreept door van dissel van rivm dat kun je gewoon terugkijken, bij hun vragenuurtje in de tweedekamer. Mijn vraag blijft waar haal je jouw informatie vandaan? Statistieken over corona waren al duidelijk ergens in april mei vorige jaar. nee corona is nauwelijks gevaarlijk en als je zoals mij heel veel mensen kent die corona hebben gehad weet je dat die weinig tot geen symptomen hebben gehad, terwijl iedereen met griep toch een aantal dagen goed ziek is. gemiddelde leeftijd van corona doden is bijna een jaar ouder dan levensverwachting van gemiddelde nederlander ( kijk maar op RIVM als ze het inmiddels niet hebben weggehaald...tot 6 weken terug hadden ze die staan). medisch gezien is de corona nu wel duidelijk...politieke kant van ' Build back better' ' closing window of opportunity" is een andere verhaal
//
// 3 maanden geleden
De cijfers die Baudet noemt staan haaks op die van het WHO. Baudet noemt bij "een griepje" (influenza) een sterftecijfer (IFR) van 0,5%, terwijl deze in de werkelijkheid rond de 0,01% ligt.
Jan Cauwenbergh
Jan Cauwenbergh 3 maanden geleden
Er wordt steeds gepraat over vlees of geen vlees terwijl de echte oplossing: insecten, nooit wordt vermeld. Insecten zitten boordevol vitaminen en voedingsstoffen en zijn niet schadelijk voor de planeet. Enkel en alleen voordelen, tóch weigert de mens dit te zien, zeer triest; Lubach: dit was echt een gemiste kans...
//
// 3 maanden geleden
Ik denk dat mensen vooral het niet heel smakelijk vinden om insecten te eten, en gezien je de voedingsstoffen ook elders kan krijgen is er dan geen reden tot het eten van iets wat men niet smaakt.
Alex Dazzles
Alex Dazzles 3 maanden geleden
Wie is de zangeres in dat nieuwsuur nummer? Wat is die goed zeg
Esmée Bruinsma
Esmée Bruinsma 3 maanden geleden
Ja, maar de kip is wel in de bonus hè.
Roy 194
Roy 194 3 maanden geleden
En wanneer gaan we het over overbevolking hebben
Seagull official
Seagull official 3 maanden geleden
Als je je vlees niet voor een dagje kan laten hoe zwak ben je.
Gerrit Gerritsen
Gerrit Gerritsen 3 maanden geleden
Wij als boeren willen heel graag dat we met 5 kippen en 15 koeien en een hond en een kat ons hoofd, financieel, boven water kunnen houden maar dat kan niet, we hebben eenvoudig zoveel dieren omdat dat financieel wel MOET!!! En dat Nederlanders zoveel vlees eten klopt maar een heel groot gedeelte daarvan wordt geïmporteerd vanuit bijv. Duitsland... (waar geen strenge regels zijn)...en ons vlees (waaraan heel veel strenge regels verbonden zijn, wordt veel geëxporteerd naar andere landen waar mensen wel een fatsoenlijke prijs willen betalen voor een goed stuk vlees. Wij als typische Nederlanders willen zo goedkoop mogenlijk vlees willen eten. Het gaat ons als Nederlanders om kwantiteit en niet op kwaliteit. De reden van bio-industrie is dus dat we zo weinig € per kilo vlees krijgen. Snap dat dan!!
luuk boddeke
luuk boddeke 3 maanden geleden
Wij eten per week 1x 100 gram vlees pp.
Gerie Veen
Gerie Veen 3 maanden geleden
Plandemie preventie is Rutte en de nieuwe wereld orde opruimen! Het is wij of zij, zij laten ons geen keus!
Weasley
Weasley 3 maanden geleden
Je mist even een goed argument. Het is verschrikkelijk slecht voor onze economie om geen vee meer te houden.
//
// 3 maanden geleden
@Weasley Want hoe wil je dat tegenaan? Wat er in Nederland gebeurt is in onze handen, wat in China gebeurt niet. Ik ben altijd al geweest tegen het dieren op elkaar proppen in China, maar ik zou niet weten hoe je dat wil tegengaan.
Weasley
Weasley 3 maanden geleden
@// Want het heeft ook zo goed gewerkt om deze pandemie te voorkomen natuurlijk, kwam helemaal vanuit China hierheen, gaan we Azie ook stoppen met het houden van veehouden/dieren op elkaar proppen? Nee dat kan niet want dan verliezen we teveel geld, maar zolang we het maar goed doen in Nederland, dan heeft iedereen een goed gevoel over zichzelf.
Gertske Kuttekop
Gertske Kuttekop 3 maanden geleden
Kweekvlees kan nog een alternatief zijn
//
// 3 maanden geleden
Ik geloof uit m'n hoofd dat de gehele landbouwsector zo'n 12% van ons BBP oplevert. Zelfs als je dat halveert, komt dat nog niet eens in de buurt bij de economische schade van een nieuwe pandemie.
Benjy DP
Benjy DP 3 maanden geleden
Als je nou zou pleiten voor een suikertaks en groenten goedkoper maken dan zou je misschien wat meer bereiken.
Auke Vellinga
Auke Vellinga 3 maanden geleden
Och och gaan we weer met de linkse agenda. Vlees is niet per definitie slecht voor het milieu. Vlees is niet slecht voor de gezondheid. Ja, de bio-industrie is niet goed. Maar hoe vaak hebben we overspringende pandemieën die daadwerkelijk een mega probleem zijn voor de mens? Precies, eigenlijk nooit. Regnerative agriculture met slim dierenhouden is de oplossing, meer monocultuur werkt juist de aarde naar de klote. Dus overal en nergens kleine boerderijtjes met dieren is juist WEL goed. En dat zorgt ook voor genetische variatie, dus dat argument dat dat zogenaamd slecht is is kinklare onzin. Vlees vervangen is enorm slecht voor de volksgezondheid. Die zwaar bewerkte troep is ONGEZOND. En kweekvlees is helemaal niet beter voor het milieu, en minder voedzaam, en iedereen die je wat anders vertelt kijkt niet kritisch naar de feiten. En ja nu komen alle vega gekkies die al jaren geen of minder vlees eten zeggen dat ze zich goed voelen. Leuk en aardig, goede wetenschap zegt iets anders.
//
// 3 maanden geleden
​@Auke Vellinga Hahaha nou wat toevallig eigenlijk. Ik zal in ieder geval even op zoek gaan naar wat ander geluid als je dat aanraadt, zodra ik de tijd heb tenminste. Ik had het nooit echt gezien als "troep-epidemiologie", maar ik zal dat even heroverwegen nadat ik zelf wat heb gelezen.
Auke Vellinga
Auke Vellinga 3 maanden geleden
@// Ik ben ook MSc Nutrition & Health :') Misschien moet je wat beter je best doen en iets verder kijken dan de troep-epidemiologie die we op de uni kregen voorgeschoteld.
//
// 3 maanden geleden
@Auke Vellinga Ik weet inderdaad niet waar ik het over heb, daarom ben ik MSc Nutrition & Health... Smh Dat ik niet alles weet over de impact op klimaat, fair, maar als ik jou zo hoor is dit al helemaal niet jouw vakgebied.
Auke Vellinga
Auke Vellinga 3 maanden geleden
@// Lol, ok als je nog steeds denkt dat cholesterol hart- en vaatziekten veroorzaakt ga ik niet eens meer met je in discussie, dan ben je een verloren zaak. Je hebt werkelijk geen idee waar je over praat. Leuk een paar vega propaganda dingen gelezen, maar er klopt geen bal van.
//
// 3 maanden geleden
@Auke Vellinga Alles wat je noemde kan je ofwel binnenkrijgen met supplementen, ofwel binnenkrijgen via ander voedsel dan vlees. B12 zit bijvoorbeeld ook gewoon in zuivel. Creative is daarbij geen essentiële nutriënt, sinds dat in het menselijk lichaam ook wordt gemaakt met aminozuur glycine en arginine. Tevens zijn er enkele overschotten maar deze zijn echt niet moeilijk uit te balanceren en het gezondheidsrisico hiervan staan totaal niet in verhouding van het risico van zoals cholesterol, waar vlees vol mee zit. Hart- en vaatziekten en beroertes zijn voorbeelden van de meest voorkomende doodsoorzaken, welke beide beïnvloedt worden door (eventuele) cholesterol overschotten. Het grootste CO2 probleem met vlees is dat het ongelofelijk veel land kost om voedsel te verbouwen voor vee. Hiervoor worden veelal bossen gekapt met bomen die CO2 opnemen.
We mogen weer stemmen & Nieuwsuur | Zondag met Lubach (S13)
11:54
Legal aid counselors | Zondag met Lubach (S11)
13:12
vpro zondag met lubach
Weergaven 707K
Leersum maakt schade op na windhoos
3:35
Ollongren & Omtzigt | Zondag met Lubach (S13)
12:57
vpro zondag met lubach
Weergaven 585K
The Discovery That Transformed Pi
18:40
Veritasium
Weergaven 4 mln.
High Frequency Trading | Sunday with Lubach (S11)
14:37
vpro zondag met lubach
Weergaven 820K
Bio-Industry - Sunday with Lubach (S07)
15:43
vpro zondag met lubach
Weergaven 930K
Janssen-vaccin | Zondag met Lubach (S13)
5:53
vpro zondag met lubach
Weergaven 444K
150-Hour Chocolate Cake
20:42
Alvin Zhou
Weergaven 2 mln.
Wintertime - Sunday with Lubach (S09)
15:50
vpro zondag met lubach
Weergaven 1 mln.
Regeerakkoord | Zondag met Lubach (S13)
14:48
vpro zondag met lubach
Weergaven 484K
Leersum maakt schade op na windhoos
3:35
SIDEMEN EXTREME COOK OFF
1:23:12
Sidemen
Weergaven 10 mln.
10 IRRITATIES TIJDENS EEN SCHOOLREISJE!
10:25
Dylanhaegens
Weergaven 981K
Guess the sound challenge🎵 #shorts
0:27
Tsuriki Show
Weergaven 154 mln.