Herstel-NL | Zondag met Lubach (S13)

  Weergaven 405,604

vpro zondag met lubach

4 maanden geleden

Herstel NL heeft een nieuw plan om Nederland open te gooien. We willen allemaal dat alles weer open kan en misschien is er ook wel een betere oplossing dan wat we nu doen, maar dit is ‘m in ieder geval niet.

Dit is het dertiende seizoen van Zondag met Lubach. Serie rond de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Zeven dagen nieuws in 30 minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Vanachter een desk. In een pak. Op een stoel. Laatste seizoen. Zo goed als nieuws. zie je iedere week om 21.15 uur op en NLfast.

Deze video komt uit uitzending 3 van seizoen 13 van Zondag met Lubach. Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondag-met-lubach...

www.vpro.nl/zml

Reacties
steffie montfrooij
steffie montfrooij 2 maanden geleden
Vraagje: Is de uitspraak 'Dan liggen de ic's straks overvol met jonge mensen' 6:01 ergens op gebaseerd?
Rodica Mihut Armando2005
Rodica Mihut Armando2005 2 maanden geleden
Deze idee zou toch beter zijn dan wat nu is. Mijn man is kwetsbaar en kan niet vanuit huis werken en levert voedsel aan bejaarden huizen en ziekenhuizen, mijn zoon (15) is bang dat hij ons kwijtraakt, mijn immuunsysteem is ook niet zo goed maar voor vaccinatie blijkbaar zijn niet kwetsbaar genoeg terwijl mijn man heeft diabetes type 1en 2 (zeldzame diabetes) 56 jaar. Mijn zoon gaat naar school elke dag en wij allebei werken en kan niet vanuit huis, natuurlijk wij beschermen maar als de helft van de collega's van mij man besmet zijn voor ons is het wanneer wij ook aan de beurt zijn voor de vaccinatie of zullen eerst op IC komen is de kans groter dan dat wij vaccin krijgen, de besmetting op werk komt omdat de verzorginn huizen hebben vaccin gekregen en de mensen die leveren moeten naar binnen, niemand weet hoeveel mensen hebben de vaccinatie gehad en ze merken op de werkvloer natuurlijk.
kratos16478
kratos16478 3 maanden geleden
het liefst zo zwaar mogelijke maatregelen hoe zwaarder des te sneller we ervan af zijn
wizzywizz 76
wizzywizz 76 3 maanden geleden
Zullen we dan ook meteen fietsen en radio's afpakken en de razzia's weer invoeren?
wizzywizz 76
wizzywizz 76 2 maanden geleden
@enz Slaat nergens op? Je vindt het isoleren van een bevolkingsgroep zoals in dit geval de zwakkeren onder ons niet erg veel overeenkomst hebben met iets dat al eerder in de geschiedenis van NL heeft plaatsgevonden?
enz
enz 2 maanden geleden
dat slaat nergens op gast geef tenminste een goede response
henk hinderiks
henk hinderiks 3 maanden geleden
je kan zolang uitstellen als je wild dit virus blijft gewoon terug komen mensen moeten elkaar niet in hun bek hoesten en opelkaar kruipen met 100 tegelijk. iedereen winkelt elke dag bij ah of lidle. 1.5 meter aan m,n hoela het kan niet in een gangpad van 1.20. vliegverkeer uit engeland en duidsland blijft gewoon open en met de auto natuurlijk komen ze vrolijk binnen. ik stond in de rij voor een coronatest samen met 4 duitsers en 3 engelsen oja en 1 nederlander wat moeten die gasten hier
enz
enz 2 maanden geleden
het virus gaat niet terugkomen als iedereen gevaccineerd is
Iv1309
Iv1309 3 maanden geleden
Oké, 30 jarige, in de risicogroep. Astma. En nog autistisch ook. Ik functioneer redelijk normaal hoor, leef zelfstandig samen met mijn niet astmatische niet autistische partner. Maar zou toch lullig zijn als ik hem maanden lang ineens niet mag zien omdat ik gedwongen word in een vakantiepark te wonen. Ik vind op vakantie gaan niet erg hoor, maar ik heb ook een leven en plan vakanties liever zelf. En samen. Ik kijk ernaar uit om in december naar Nigeria te gaan. Dus avontuurlijk zat. Maar op een vakantiepark ergens in Nederland helemaal afgezonderd zitten van mijn dierbaren lijkt me echt de allergrootste nachtmerrie. Ik zeg het altijd meer als een geintje maar in dit geval is het bloedserieus: daar kan mijn autisme niet tegen.
Bianca Hanke
Bianca Hanke 3 maanden geleden
Ik heb er maar een vraag: Als mensen, die niet gevaccineerd zijn oit niet meer mogen doen wat andere mensen mogen doen: Wanneer mag ik dan eindelijk dood gaan? Ik wil niet in een radicaale regime van de zorg sector bestaan. Misschien moeten wij in de toekomst volksafstemmingen doen wie dood moet gaan of wat zull deze onzin betekenen. Ik bedool: In Europeese psychiatrische inrichtingen en ziekenhuizen worden al sinds jaaren mensen remarteld. Als mensem geen kansen op een vrije leven hebben zull het beter zijn ze te laten gaan dan nog meer concentratie campen interichten en mensen schijnbaar legaal een schijbaar fair dood te martelen.
Maroenk
Maroenk 3 maanden geleden
Leer eerst maar typen Bianca
Jan Hogendoorn
Jan Hogendoorn 3 maanden geleden
Weer een knap staaltje framing!
Maroenk
Maroenk 3 maanden geleden
*zegt precies wat hun plan is en waarom dat idioot is* "fRaMiNg" hou je bek man
Siegfried Derks
Siegfried Derks 3 maanden geleden
Wat is jouw plan dan Lubach? Of is er alleen satire op de machthebbers en beleidsmakers wanneer D66 in de oppositie zit? Je hebt waarschijnlijk goed door, en de mensen die je sturen en steunen, dat je via je schare fans (waartoe ik ook behoorde) elke ongewenste oppositie kunt uitschakelen. De moreel verheven weldenkende mens kan niet tegen jou zijn, immers alle redelijkheid is bij jou en de VPRO te vinden. Helaas ben ik een beetje, een beetje van dat geloof gevallen. Helaas bevestig je maar weer, dat je veel eerder had moeten stoppen. Je hebt teveel macht gekregen, waardoor jouw mening mij niet meer prikkelt als ouderwets VPRO-lid. In de marge blijven was beter geweest, ook voor je zieleheil. Nu mis ik de wetenschappelijke basis die je eens had, ben je steeds meer politiek gaan leveren met een glimlach. Dat is toch een beetje als een SGP-er die gaat rappen dat God cool is, doet me niks meer.
Christiaan Hom
Christiaan Hom 3 maanden geleden
Er word nu heel anders getest dus je kan de doden niet met elkaar vergelijken. Wat een bullshit dit verhaal!
Christiaan Hom
Christiaan Hom 3 maanden geleden
Pandemie? Er De IFR van corona is wereldwijd 0.23% dat is vergelijkbaar met de griep
P W
P W 3 maanden geleden
Lubach wat ben je een ongelooflijk NPO-kuikentje geworden. Ik heb je altijd gevolgd en gewaardeerd maar deze uitzending slaat echt nergens op. Sinds je kritische item over testen testen testen is alles ineens pro overheidsbeleid. Toeval? Of is er een HerstelNLetje bij je gedaan. Onder druk gezet?
kel Prins
kel Prins 3 maanden geleden
Oversterfte in 2018 was bijna 10k
kel Prins
kel Prins 3 maanden geleden
@ArnGo zijn grafiek klopt niet
ArnGo
ArnGo 3 maanden geleden
Grafiekjes lezen is ook moeilijk hè
Annietje01
Annietje01 3 maanden geleden
Wow dit klinkt een beetje hetzelfde als Hitler’s idee van kwetsbaren ‘uit de maatschappij halen’.......... Het begon allemaal zo onschuldig zeg maar... Dit soort mensen met dit soort ideeën zijn echt eng.
Overdenksels
Overdenksels 3 maanden geleden
Ik ben het niet eens met Arjen Lubach. Ik heb er een 70 minuten durende video over gemaakt. Het is de enige video op mijn kanaal. Ik hoop dat iemand het kan waarderen.
N. Kosters
N. Kosters 3 maanden geleden
Hoe worden de besmettingen geconstateerd als de pcr test daar niet geschikt voor is?
woutkoopman
woutkoopman 3 maanden geleden
De test is niet geschikt om besmetting vast te stellen? Zit u vast in Facebook ofzo?
yasio bolo
yasio bolo 3 maanden geleden
covid, maar het bleek aan mijn buiten proportionele alcohol consumptie te liggen......
yangj08
yangj08 3 maanden geleden
Awesome, there's subtitles now. Not so awesome is the fact that you've got those kinds of people in the Netherlands too.
yangj08
yangj08 3 maanden geleden
@U moeder looks like it. And the reason I'm watching is because I got one of his earlier videos recommended to me- "America First, the Netherlands Second", then found out that a lot of other episodes were subtitled, got curious about life in the Netherlands, so I started regularly watching. Hopefully I'll be able to see more of the Netherlands when all this is over- the most I've ever seen so far was the inside of Schiphol airport a couple of times on the way to other cities in Europe.
U moeder
U moeder 3 maanden geleden
Stupidity is everywhere, sadly enough. I'm surprised that non-Dutch speaking people watch this show tbh
Jas Pere
Jas Pere 3 maanden geleden
De argumenten van de rechtbank betreffende avondklok kloppen niet, er was geen haast en een buitengewone situatie. De regering heeft nu binnen 4-5 dagen de officiële avondklok route ingezet met de normale democratie van 1e en 2e kamer. Vanaf 12 januari werd er al gesproken over de avondklok, vanaf 23 januari gaat die in. D.w.z. dat de regering 11 dagen had om dit door de 1e en 2e kamer te krijgen, maar deze democratische weg niet wilde bewandelen, gewoon per decreet invoeren. Dit bewijst dat de rechtspraak in Nederland totaal gecorrumpeerd is!
Ignacio Martínez Valdés
Ignacio Martínez Valdés 3 maanden geleden
Thank you for adding English subtitles! Groeten uit Chile 🇨🇱!
Drosera
Drosera 3 maanden geleden
Cool! I would love to go to Patagonia whenever I have enough money, must be very beautiful there.
Jelle vd M.
Jelle vd M. 3 maanden geleden
Saludos!
yasio bolo
yasio bolo 3 maanden geleden
zonder lockdown was het veel erger geweest ? hebben we dat gedaan ? natte vinger werk noemen ze dat
aabee
aabee 3 maanden geleden
Lubach weet een afwijkende mening altijd weer snel richting het D66 standpunt te babbelen...
Frans Dorable
Frans Dorable 3 maanden geleden
Nee, Arjen 'het' levert geen duizenden besmettingen per dag op. Als je zegt, er worden duizenden mensen per dag vals-positief getest door een PCR-test die niet deugt (zegt de uitvinder van die test) dan ben ik het met je eens. En ja Arjen, het virus is verdwenen, dat heet overigens groepsimmuniteit, wel eens van gehoord? En nee hoor, het aantal slachtoffers van Corona is niet hoog, wat hoog is, is het aantal mensen die mét(!) Corona zijn overleden aan diverse andere Co-morbiditeiten. Is toch wel jammer he, dat mensen sterfelijk zijn, het zou eigenlijk niet moeten mogen. Het aantal beweerdelijk aan Corona overleden mensen bedraagt nu iets meer dan 12.000. Er sterven normaal bijna 600 mensen per dag in Nederland, reken maar uit, 17.5 miljoen mensen die allemaal gemiddeld 79 a 80 jaar oud worden : 365 dagen per jaar. Hoeveel is het dodental dan na 20 dagen? Jammer, je had zo'n goed programma. Volgende week weer? Zelfde programma? Maar nu over Influenza met een kleine toevoeging daar aan vast? In Engeland hebben ze daar een leuke op gevonden. In 2020 is er geen enkel Griepgeval geweest in Engeland en dat komt door de lock-downmaatregelen. Hij is leuk he? Daar kan jij vast wel weer wat leuks van maken, bijvoorbeeld de vraag hoe het kan dat die lock-downs wel helpen tegen de Griep maar totaal niet tegen Corona?
Frans Dorable
Frans Dorable 3 maanden geleden
@Jas Pere Ja zoiets en net zo links als de scheiding in zijn haar. Ik heb het al vaker gezegd over die Linkse figuren: als je leugens en bedrog nodig hebt om je praatje nog een beetje geloofwaardig te maken dan deugt je strandpunt niet en dit is het zoveelste voorbeeld en zo kan ik er nog tientallen noemen hetgeen varieert van 'die EU die zo goed is voor Nederland' tot aan 'iedereen die hier binnen loopt is een vluchteling' ...... per definitie tot aan iets heel anders zoals die zogenaamde vermogensrendementsheffing in Box 3 hetgeen de grootste oplichting is sinds het begin van deze eeuw. En verzin het verder zelf maar: de vervolging van Wilders maar niet van Akwasi, het strafrechtelijk onderzoek nu naar Baudet maar niet naar Grapperhaus, Built Back Better, Cojona, iedere werknemer 1000 euro, vaccinatiepaspoort dat er écht' niet komt', echt tientallen en zij maar denken dat zij zo slim zijn dat wij dat zien zien of er niet door heen prikken. En nu moet ik eigenlijk nog gaan nadenken.
Jas Pere
Jas Pere 3 maanden geleden
Arjan is in dienst van de overheid en anti-kwakzalversvereniging, zo doorzichtig!!
Patrick cellar door
Patrick cellar door 3 maanden geleden
Gatverdamme, wat is die Lubach een naar mannetje geworden. Kon ooit nog smakelijk lachen om zijn items.
Patrick cellar door
Patrick cellar door 3 maanden geleden
@Pascal van Steen Cognitieve dissonantie zou betekenen dat ik in psychische stress verkeer bij het zien van Lubach omdat het indruist tegen mijn overtuigingen. Ik ervaar echter geen stress, hooguit lichtelijke irritatie. Daarbij vermijd ik het filmpje ook niet, heb hooguit een mening. @Metalfyre noemt mijn uitspraak onzinnig, blijkbaar dus ook een geval van cognitieve dissonantie lol.. Waar hebben we het over hahaha
Pascal van Steen
Pascal van Steen 3 maanden geleden
Klinkt inderdaad als cognitieve dissonantie en een beetje rationalisering
Patrick cellar door
Patrick cellar door 3 maanden geleden
​@Metalfyre Gaming Ik ben altijd liberaal en links geweest dus ik weet niet waar je over praat. Dit heeft niks met ideologie te maken, maar mooie poging. Het is een komisch programma. Komedie of een komediant speelt met ethische en ideologische vraagstukken door ze aan de kaak te stellen. Lubach stelt niks aan de kaak, hij is een opiniemaker. Als humor te doorspekt is met persoonlijke ovetuigingen is het geen humor meer.
Metalfyre Gaming
Metalfyre Gaming 3 maanden geleden
Omdat ie iets aanhaalt wat goed onderbouwd is maar tegen je eigen ideologie aantrapt. Ja, dan krijg je dus dit soort onzin uitspraken. Ze noemen dat ook wel cognitieve dissonantie.
sehhi vooty
sehhi vooty 3 maanden geleden
mensen psychische klachten die aan hun lot worden overgelaten.
Determined Games
Determined Games 3 maanden geleden
Oh god sorteer niet op nieuwe reacties...
Harrold Noorland
Harrold Noorland 3 maanden geleden
Ja kut, nu toch gedaan. Dit is niet best
Zouzou 447
Zouzou 447 3 maanden geleden
Propoganda aflevering joh
Rick74
Rick74 3 maanden geleden
Nee.
Bastiaan Meijer
Bastiaan Meijer 3 maanden geleden
Wat een onzin allemaal lubach blijf zelf lekker in je hut als je bang bent
sehhi vooty
sehhi vooty 3 maanden geleden
volgens mij staan er nog wel wat vakantie parken in Oost Duitsland die erg goed waren in mensen uit elkaar houden.
kolim jone
kolim jone 3 maanden geleden
En wie bezit die gebouwen? Waarschijnlijk leden van deze groep.
Robert Heinsbroek
Robert Heinsbroek 3 maanden geleden
Herstel NL is een foute naam. Eigenlijk bedoelen ze herstel mijn portemonnee.
Klein Worteltje
Klein Worteltje 3 maanden geleden
Die zware klachten hoef je niet te hebben. Er bestaan gewoon goede medicijnen.
Klein Worteltje
Klein Worteltje 3 maanden geleden
Testen zijn onbetrouwbaar!
kolim jone
kolim jone 3 maanden geleden
criminaliteit, meer depressies/zelfmoord enz. Enz Maar ja Lubach werkt voor de staatsomroep.......
Klein Worteltje
Klein Worteltje 3 maanden geleden
Coen Teulings zit bij het World economic forum, werkte bij de PvdA en zijn opa Frans Teulings heeft bijzondere wetten gemaakt toen hij in de politiek zat omstreeks WO2. Dit hoort gewoon bij het plan. Barbara Baarsma werkt voor D666.
Pascal van Steen
Pascal van Steen 3 maanden geleden
lol
Klaasvaak Vaak
Klaasvaak Vaak 3 maanden geleden
zonder lockdown was het veel erger geweest ? hebben we dat gedaan ? natte vinger werk noemen ze dat
Kamikazu
Kamikazu 3 maanden geleden
Kan die lubach niet van youtube geweerd worden? Nog zo’n corona geloofswaanzinnige. Dankzij volk zoals hem zitten wij juist in een lockdown. Links figuurtje.
John Veerkamp
John Veerkamp 3 maanden geleden
Dit is TOP!!!!
Cosmar Gommers
Cosmar Gommers 3 maanden geleden
veilige zone = militaire basis. gaat er eindelijk weer geld naar defensie.
Bas Cohin
Bas Cohin 3 maanden geleden
Did is echt zwak man 90 procent is tegen deze Maatregelen lubach propoganda machine
Donn Y
Donn Y 3 maanden geleden
Did
Ilka H
Ilka H 3 maanden geleden
waarom zijn er 'grote economen' nodig voor zo'n idee? kan mijn nichtje van 4 ook, even doordacht
Siegfried Derks
Siegfried Derks 3 maanden geleden
Helaas doet jouw nichtje van 4 en mijn tante van 40 dat niet. De één zit met een doodsbang bang gemaakte juf achter een spatscherm op school, en mijn tante van 40 loopt met een mondkapje in de supermarkt en zegt: ‘we doen het voor de ouderen’ In dat opzicht is elk ander geluid al welkom om de paranoia en het groepsdenken te doorbreken. Gelukkig sabelt Lubach het weer neer, want het narratief dient beschermd te worden, ook al ontbreekt voor dat narratief vrijwel elk wetenschappelijk bewijs. De ene dommigheid tegenover de ander, met één groot verschil. De één is goed en mag daardoor alles zeggen, doen en nalaten, immers als we zijn met meer, en fouten maken mag, zolang we het samen doen. De ander is dom, egoïstisch, heeft belangen, en is fout. Lubach wrijft dat even in, wie kritiek heeft op het beleid is dom, zo klaar, afgeserveerd.
Mischa Sepp
Mischa Sepp 3 maanden geleden
Kom zelf dan met een idee of oplossing.. Nederland op slot houden werkt ook niet. Maar blijkbaar volg jij alleen de prikstrategie
peter-paul kutschlojenga
peter-paul kutschlojenga 3 maanden geleden
volgens mij staan er nog wel wat vakantie parken in Oost Duitsland die erg goed waren in mensen uit elkaar houden.
james bond
james bond 3 maanden geleden
Ik hoor alleen maar mimimimimi mi,wat een flapdrol ben je toch ook.
chding zuure
chding zuure 3 maanden geleden
Blanke met dreadlocks is cultural appropriation,? Diversiteit gebruiken als tegen argument? Welke Amerikaan schrijft deze kut grapjes of zijn dit geen grapjes?
comey2610
comey2610 3 maanden geleden
Ik ben voor openen van NL.. maar dit plan slaat nergens op.
chding zuure
chding zuure 3 maanden geleden
Onze omgekeerde rasist lubag
Niels
Niels 3 maanden geleden
Arjen, wat ben jij een vies mannetje gebleken... Een echt linkse rat. Je hebt een platform, en je hebt je loyaliteit gekozen...en je hebt blijkbaar besloten mooi mee te doen met. Hoe slaap jij nog s'nachts? Je hebt nog nooit zoveel dislikes gehad, en volgens mij zijn de likes gewoon opgepompt. Bijna niemand gelooft de leugens meer.... Kijk maar naar wat er in het vondelpark plaatsvond. De angst is weg bij de meesten. Volgens mij kun je beter stoppen met je late night showtje. Trek je eigen conclusie.
M E
M E 3 maanden geleden
Lubach heeft dus duidelijk de plannen van herstel nl niet gelezen, bejaarden opsluiten ? Hoe kom je erbij. Het kabinet wil dat ze stoppen met promotie voor het plan tot na de verkiezingen: het is dus weer allemaal politiek over de ruggen van de ondernemers ( en dus al het personeel van die ondernemers, want die zijn straks werkeloos) allemaal voor die 10.000 oude te dikke mannen met onderliggend lijden, over 5 jaar weten we allemaal dat dat de verkeerde keuze is geweest: hyperinflatie, massawerkeloosheid, meer criminaliteit, meer depressies/zelfmoord enz. Enz Maar ja Lubach werkt voor de staatsomroep.......
foopyu nooui
foopyu nooui 3 maanden geleden
is niet echt een behendigheid als iedereen anders het werk wel doet.
foopyu nooui
foopyu nooui 3 maanden geleden
5:46 En de mensen tussen 60-65 jaar worden gewoon niet gevaccineerd? ;)
foopyu nooui
foopyu nooui 3 maanden geleden
Altijd weer leuk om te leren dat mensen die jaren topposities hebben bekleed en iedereen een poot hebben uitgetrokken met hun salarissen en bonussen, eigenlijk helema
Momo's Videos
Momo's Videos 3 maanden geleden
Is er iemand die checkt wat voor "reclame" er in bushokjes e.d. mag hangen?
Rinse-esniR
Rinse-esniR 3 maanden geleden
Reclame code commissie
RedbullRust
RedbullRust 3 maanden geleden
Vroeger had je ook aparte zones. Lijkt er veel op zo.
kittendivine1
kittendivine1 3 maanden geleden
Als (extra) kwetsbare ben ik het echt zo beu om mensen het te horen hebben over het beschermen van de kwetsbaren, terwijl we in de praktijk buiten gesloten worden, nauwelijks gehoord en gezien, gediscrimineerd, ongelijkheid die wordt vergroot, solidariteit die foetsie is etc. Terwijl wij juist de zwaarste lasten dragen (doodgaan, nog zieker worden, in isolatie leven etc.). Dit is gewoon egoistisch inhumaan gedrag. Het is alsof dit soort mensen* dansen op de ruggen van de kwetsbaren. Zij die meer mogen, terwijl wij nog minder kunnen dan we normaal al kunnen. En dan ook nog de angst erbij, want voor veel kwetsbaren is het niet mogelijk 100% in isolatie te leven. *Plus iedereen die zich niet aan alle maatregelen houdt, en dat is 99% van de bevolking, zo zie ik letterlijk niemand meer afstand houden.
foopyu nooui
foopyu nooui 3 maanden geleden
anarchists have been trying to kill me for 3 years now. They have been gangstalking me and trying to drive me to suicide. F Elon Musk F Barry Silbert NEMESIS
yaliso gioouy
yaliso gioouy 3 maanden geleden
4:14 die radiopresentator is mijn spirit animal
Thijs Je weet toch
Thijs Je weet toch 3 maanden geleden
slecht stuk dit, goedkoop scoren (je vat t gewoon niet)
Nicholas Tenny
Nicholas Tenny 3 maanden geleden
Whoa, deze spreekpop
Mario now
Mario now 3 maanden geleden
Heb je wel geluisterd naar wat Lubach zei?
Nicholas Tenny
Nicholas Tenny 3 maanden geleden
@yaliso gioouy ga weg bot
yaliso gioouy
yaliso gioouy 3 maanden geleden
Voor hun, maar de niet kwetsbaren hoeven dan NIET de hele tijd opgesloten te zitten, zoals nu WEL gebeurt. Simpel gezegd mag een deel van Nederland weer open, en een
Rolf kievits
Rolf kievits 3 maanden geleden
wel grappig altijd, Lubach. Op een originele manier kritisch. Maar van die griepgetallen 2018 vind je binnen 5 seconden google snel heel andere cijfers. Dus soms weet ik het niet hoor... :-), dan gaat ie er iets TE makkelijk overheen.
Ischa
Ischa 3 maanden geleden
Nee hoor, ik vind gewoon dezelfde cijfers
zap R
zap R 3 maanden geleden
*Helaas draagt deze man ook bij aan het verpesten van een mogelijke oplossing. Niet kritisch op het huidige corona beleid naar wel baar herstel-NL. Als je dan kritiek op hun levert kom dan ook met een fatsoenlijke oplossing!*
zap R
zap R 3 maanden geleden
@margine short Klopt, staatshypnose
SaffronCake s
SaffronCake s 3 maanden geleden
Onze omgekeerde rasist lubag
{}{}{}{}{}
{}{}{}{}{} 3 maanden geleden
Blanke met dreadlocks is cultural appropriation,? Diversiteit gebruiken als tegen argument? Welke Amerikaan schrijft deze kut grapjes of zijn dit geen grapjes?
David Schaftenaar
David Schaftenaar 3 maanden geleden
4:14 die radiopresentator is mijn spirit animal
chding zuure
chding zuure 3 maanden geleden
Je weet sowieso niet zeker of je kwetsbaar bent
Fosite NL
Fosite NL 3 maanden geleden
Altijd weer leuk om te leren dat mensen die jaren topposities hebben bekleed en iedereen een poot hebben uitgetrokken met hun salarissen en bonussen, eigenlijk helemaal niet slimmer zijn dan gemiddeld persoon, en toch snel de indruk dat enkel de personen met de juiste connecties dat soort bannen ook kan doen, verantwoordelijkheid of kennis is niet echt een behendigheid als iedereen anders het werk wel doet.
Michiel Van Beveren
Michiel Van Beveren 3 maanden geleden
Linkse lul
Remko Jerphanion
Remko Jerphanion 3 maanden geleden
Jezus Lubach, jouw humor heb je vandaag zeker thuis gelaten. Gaaaap.
chding zuure
chding zuure 3 maanden geleden
Wisten jullie dat Gert-Jan Segers 27 jaar in Egypte heeft gewoond?
Killing Joke
Killing Joke 3 maanden geleden
Geen lockdown Zweden doet het vergelijkbaar als andere landen. Ook in de VS zie je niet dat staten met strenge maatregelen het beter doen dan Florida, South-Dakota, etc.
amenra2
amenra2 3 maanden geleden
Erg kort door de bocht Lubach!
Francine Rademakers
Francine Rademakers 3 maanden geleden
Dat mensen het überhaupt ok vinden om kwetsbaren van hun gezinnen te scheiden is ook wel bijzonder... "Ja mama gaat even 6 maanden ergens anders wonen".. Zie je het voor je? 😅 Niet alle kwetsbaren zijn 80..
Erik Hartog
Erik Hartog 22 dagen geleden
@m7b5 Het pokkenvirus is van de aardbodem verdwenen door middel van vaccinaties, wat je zegt over een bak vol halve waarheden is dus niets meer dan een stukje projecteren voor gevorderden.
m7b5
m7b5 2 maanden geleden
er zijn geen 4 miljoen kwetsbare mensen. genoemde "1000-enden" "besmettingen" zijn slechts (vals) positieve PCR testen. wat een bak halve waarheden komen er weer langs. ivermectine en hcq worden compleet genegeerd. een vaccin is nooit _de_ oplossing voor welk virusdeeltje dan ook.
m7b5
m7b5 2 maanden geleden
nu wordt iedereen opgesloten
comey2610
comey2610 3 maanden geleden
Stel dat het je kind is... 🤨 effe paar maanden je kids niet zien
Marink A
Marink A 3 maanden geleden
@PBP hoe komt u aan de wijsheid dat dit “steeds vaker voorkomt” als ik vragen mag? 113 heeft pasgeleden nog gepubliceerd dat het aantal zelfdodingen helemaal niet is gestegen sinds Corona.
The Truth is De Waarheid
The Truth is De Waarheid 3 maanden geleden
Nou opsluiten.... Dat is een verkeerde opvatting want we hebben zowiezo zowat geen vrijheid. Dus als de kwetsbaren dan gewoon thuis blijven, veranderd er zogoed als niks. Voor hun, maar de niet kwetsbaren hoeven dan NIET de hele tijd opgesloten te zitten, zoals nu WEL gebeurt. Simpel gezegd mag een deel van Nederland weer open, en een ander deel moet dan maar thuis zitten, jammer voor hun, maar ze zijn waarschijnlijk toch al te bang om überhaupt naar buiten te gaan. En zo kan er weer wat meer vrolijkheid ontstaan, in plaats van de jonheren die nu kwetsbaar zijn voor depressie etc.
Henry Bergman
Henry Bergman 3 maanden geleden
Onvoorstelbaar dat hier mensen mee gaan in de hele pandemie bullshit met het werkelijk percentage van zieken door deze griepvariant. Lubach wil geld verdienen met zijn inmiddels voorspelbare leegte en wil duidelijk de werkelijke situatie niet benomen want bijt zijn betaalmeester zeker niet. Laffe quasi kritische geestigheid .... Lubach , minister van doelbewuste onwetendheid en propaganda .
vinasu maaj
vinasu maaj 3 maanden geleden
verbaast het me hogelijk.
Dharengo
Dharengo 3 maanden geleden
Wat maakt hun huidskleur nou weer uit? Doe niet zo racistisch.
M00tjee hadd
M00tjee hadd 3 maanden geleden
Geen zorgen mensen nog even volhouden.. dit is allemaal to flatten the curve.
Matthé Uijttewaal
Matthé Uijttewaal 3 maanden geleden
Goed punt.
Marne ඞジシッ van Vliettt [doesn't drink water]
Marne ඞジシッ van Vliettt [doesn't drink water] 3 maanden geleden
Slik bier voor je te karboneeren
vinasu maaj
vinasu maaj 3 maanden geleden
Marionette, jij hoort inderdaad in het theater thuis. Weer een volledigseisoen onder de duim 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelle de Git
Jelle de Git 3 maanden geleden
Grappig dat er door iedereen alleen wordt gekeken naar de coronabesmettingen en niet naar de ic gevallen. Die zijn namelijk de afgelopen maanden van 2700 tot 500 terug gelopen
Jelle de Git
Jelle de Git 3 maanden geleden
@Kees de Ruiter typefoutje
Kees de Ruiter
Kees de Ruiter 3 maanden geleden
1700
FlyingStrike
FlyingStrike 3 maanden geleden
Wisten jullie dat Gert-Jan Segers 27 jaar in Egypte heeft gewoond?
Badhi :D
Badhi :D 3 maanden geleden
Je laat wel erg veel van het plan weg arjen.. Triest dat je het plan zo slecht presenteert, uitkiezen wat je ervan wilt laten zien om het heel dom over te laten komen. Doe je overerigens wel vaker met andere onderwerpen
Aqua Peet
Aqua Peet 3 maanden geleden
Kwetsbaarden... zijn dat oude mannetjes met een fragiele gezondheid?
Kees de Ruiter
Kees de Ruiter 3 maanden geleden
Komt er nu een nieuwe definitie van “hoger opgeleide mensen” ?? Wat een barre onzin verkopen deze lui. Van Baarsma wisten we dat inmiddels wel maar van Teulings verbaast het me hogelijk.
unisubzero
unisubzero 3 maanden geleden
ik ben grote fan maar deze stukje teleurstellend ...
Yarnie FCU
Yarnie FCU 3 maanden geleden
Op welke manier teleurstellend
nick w
nick w 3 maanden geleden
3:42 grafiek is misleidend ( paniek zaaiend )
Remedy R
Remedy R 3 maanden geleden
Bots arguing with bots
nick w
nick w 3 maanden geleden
@Michiel oke dan zal ik dit in overweging nemen en/of mijn feitenkennis aangaan passen
Michiel
Michiel 3 maanden geleden
@nick w ik heb het effe opgezocht, in de periode van 1 november tot 29 november zijn er elke week ongeveer rond de 250.000 tests afgenomen. Er is geen stijging te zien, hoewel de positieve uitslagen wel stijgen. Bron: GGDGHOR, "weekupdate cijfers coronatests bij de GGD'en"
nick w
nick w 3 maanden geleden
@Michiel als er meer getest word dan stijgen de positie ook mee. Dit is niet handig want, hoeveel word er nu in totaal getest? En hoeveel % van de geteste is besmet? of besmet geweest (ja PCR test word meestal foutief geïnterpreteerd) Dat is de rede dat ik het misleidend vind en paniek zaaiend vind.
Michiel
Michiel 3 maanden geleden
Want? Ik zie weinig misleidend hieraan, verticale as begint gwn mooi bij 0 en de horizontale as heeft een gelijke tijdsvolgorde
onex
onex 3 maanden geleden
Nederland is gwn kk gaar, fix gwn die sputnik certificate
Fabrizio
Fabrizio 3 maanden geleden
Weinig verrassende reactie, Lubach heeft deze hele crisis nog niet een keer aandacht besteed aan kosten van lockdowns
Pietertje Kwibus
Pietertje Kwibus 3 maanden geleden
Zou mooi zijn als Lubach is een keer goed zn huiswerk doet over corona, en daar een mooie item over maakt. Dit siert Arjen totaal niet zulke ongefundeerde items.
Kees de Ruiter
Kees de Ruiter 3 maanden geleden
Vertel maar wat er niet aan deugt
Yarnie FCU
Yarnie FCU 3 maanden geleden
Alles wat hij heeft gezegd klopt
anonjan82
anonjan82 3 maanden geleden
Geen virologen lijkt me een aanbeveling. Virologie is wat betreft de kennis over versprijding van virussen ongeveer een even "zekere" wetenschap als economie... Daarom is er ook vrijwel geen onderlinge overeenstemming en kan men niet veel beters bedenken dan met de botte bijl iedereen zoveelmogelijk uitelkaar houden. Dat is zoiets als een been amputeren omdat je weet dat er ergens mogelijk iets is maar je weet niet wat.
J. Schot
J. Schot 3 maanden geleden
Da's wel knap, dat jij als deskundige inzake virologen ook nog weet hoe je geamputeerde benen er weer aan krijgt: net zo tijdelijk en reversibel als anderhalf meter afstand houden.
Peter Wubs
Peter Wubs 3 maanden geleden
Fijn dat Lubach dit plan belachelijk maakt maar wat nu dan? Gewoon alle 1 miljoen ondernemers laten verrekken? Dit land gaat naar de kloten. Duurt niet zo gekke lang meer....
maikel1223
maikel1223 3 maanden geleden
Marionette, jij hoort inderdaad in het theater thuis. Weer een volledigseisoen onder de duim 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jukkiej
Jukkiej 3 maanden geleden
Marionette, schat.
Finn Ober
Finn Ober 3 maanden geleden
of laat gwn alle oudere dood gaan....
lia van wissen
lia van wissen 3 maanden geleden
Wanneer ik een vraag krijg moet ik er altijd over nadenken. Dat doe ik met mijn hersenen en niet met mijn ruggenmerg. Voor praatprogramma’s is het altijd fijn wanneer er mensen zijn die direct kunnen reageren op iedere vraag. Resultaat is dat er een natuurlijke selectie komt van mensen die uitstekend kunnen reageren met hun ruggenmerg. Tegenwoordig kan je er zelfs hoogleraar mee worden. Voor strategische vraagstukken heb je daar ook al specialisten in en die zie je ook in ieder willekeurig praatprogramma.
connected online
connected online 3 maanden geleden
Beter gaat de politiek inzetten op minder farmaceutische belangenverstrengelingen. zorgsector is een onderdeel van de economie. Opschalen krijgen we een betere economie voor terug. Meer ziekenopvang was al voor 2020 vereist. Daarnaast moet veel meer maatwerk komen en meer regionaal bekijken wat kan. Meer vitamine en gezondheid voorlichting. Geavanceerde ventilatie, uv licht, griep en covid remmers mogelijkheid bieden voor eerste lijn zorg. Buiten activiteiten stimuleren. Vrijgeven vaccinatie formule zodat meerdere farmaceuten kunnen bijdragen aan de vraag, OMT leden met belangenverstrengeling er uit en mensen die out of the box kunnen denken er in. Meer ipv minder is belangrijk. Het omgekeerde gebeurt!:
Gilbert C
Gilbert C 3 maanden geleden
HerstelNL voelt als een gevalletje: "Zeg dat je een virusontkenner bent zonder te zeggen dat je een virusontkenner bent"...
M Philipsen
M Philipsen 3 maanden geleden
Op momenten als deze schaam ik mij (weer eens, plaatsvervangend) om Nederlander te zijn. Ik durf er nauwelijks voor uit te komen dat ik een hoogopgeleide Nederlander ben en 'universitair geschoold' laat ik liever helemaal weg. Economen. Kunnen we die na de crisis apart hangen?
Mw22
Mw22 3 maanden geleden
Wordt Zweden hier niet behandelt waar mondkapjes bijv bijna verboden zijn? Geen lockdown en dezelfde dodentallen
Mw22
Mw22 3 maanden geleden
@J. Schot haha al hun maatregelen zijn adviezen, geen verplichtingen geen boetes, en terecht. Doe je huiswerk man
J. Schot
J. Schot 3 maanden geleden
Fake news, allang achterhaald. Kijk naar de actuele maatregelen en cijfers. Luister naar wat Zweden zelf zeggen.
Wouter Wessels
Wouter Wessels 3 maanden geleden
Het is inderdaad jammer dat het plan praktisch niet uitvoerbaar is. Wel is het prijzenswaardig dat er in ieder geval wordt nagedacht over een efficiëntere corona-aanpak dan nu. Denk zelf dat er veel meer gebruik gemaakt moet worden van massaal testen van de hele bevolking. Ben het overigens wel oneens met de mensen die zeggen dat het plan van herstel-nl onetisch zou zijn. Is het dan wel ethisch om miljoenen gezonde mensen op te sluiten, recht op onderwijs te verwaarlozen, ondernemers failliet te laten gaan, depressies uit te lokken etc?
Mw22
Mw22 3 maanden geleden
Ach lubach is hier de cijferexpert..Lucbachje weet het beter dan Ex CPB directeur hahahaha
Mw22
Mw22 3 maanden geleden
Volgens radio BNR (betrouwbaar) zijn meerder benaderd vanuit den haag ja... geloof nou niet alles joh
J. Schot
J. Schot 3 maanden geleden
Die directeur die met de staart tussen z'n benen vertrokken is, met nog een smoesje over druk vanuit de regering.
Bo Deadly
Bo Deadly 3 maanden geleden
Komt er ook nog gezellig concentratie kampen erbij voor de kwetsbare .
Boby Kim
Boby Kim 3 maanden geleden
Inmiddels heeft NL het lachwekkende niveau van Trump flink overschreden met al deze domme clubjes van mensen die het allemaal zogenaamd beter weten. "Ik ben professor want ik lees het internet".
Nathan Wubs
Nathan Wubs 3 maanden geleden
Dat zou ik zo niet zeggen. Trump was and is nog altijd een stuk erger. Maar we gaan flink die kant op.
Guido Smit
Guido Smit 3 maanden geleden
Wel knap dat Lubach zo staand vrije hand de lockdown effecten kan duiden. We zullen het nooit weten.
M E
M E 3 maanden geleden
En het kabinet wil niet naar ze luisteren : pas na de verkiezingen: niet te geloven: wie nog stemt op de regeringspartijen is niet goed bij z’n hoofd
wolfch4n
wolfch4n 3 maanden geleden
Ik wil wel graag een lauw biertje met je drinken T_T
Dennis Groenendal
Dennis Groenendal 3 maanden geleden
Of gewoon de natuur lekker zijn gang laten gaan. De sterksten overleven. Alles dicht houden betrek je iedereen mee. Financieel zowel gezondheid. Waarom moet ik/jij direct schade leveren aan de longen (mondkapje) om de zwakken een dagje langer te laten leven. Tevens vaccineren verlaagd de immuunsysteem waardoor je vatbaarder wordt voor het virus. Plus je loopt het risico om gezonde mensen die niet vaccineren het virus op te laten lopen. Virussen muteren. Waarom moeten ouderen ieder jaar opnieuw een griepprik krijgen? Juist precies om deze reden mutatie. Sinds de mens vaccineert. Zijn er ook veel meer ziektes en virussen de wereld in geholpen. 300 jaar geleden werden mensen ook 80 jaar oud. Dit alles is zo fking bullshit, dat mensen hier anno 2021 nog steeds intrappen. Groepsimmuniteit is altijd beter. De geschiedenis liegt niet. Door Groepsimmuniteit hebben ze in het verleden de pest overwonnen.
Dennis Groenendal
Dennis Groenendal 3 maanden geleden
Nee heb niets met politiek. Ben reëel. Zoek zelf naar de antwoorden. En tja geschiedenis moet je niet achter je laten , maar juist er kennis van opdoen. Dit alles herhaald zich. Waarom wegkijken? Blindelings media en politiek volgen. Je hebt zelf hersenen gekregen om mee na te denken. Waarom zou je als schaap een wolf volgen? Zeg niet dat ik geen medelijden heb of iets maar is wel de enige werkende oplossing. Als er oplossingen waren die net zo effectief zijn. Dan hadden al die slimme mensen dat allang bedacht en werkelijkheid gemaakt. Natuurlijk heb ik liever ook dat iedereen het overleefd. Maar dat is in sprookjes geloven.
Patatteke1
Patatteke1 3 maanden geleden
Hier sprak een lid van de Tjerrie-jugend.............
Bas van Welzen
Bas van Welzen 3 maanden geleden
Hahahaha bedenk nou even dat je met een stelletje top intellectuelen een plan in elkaar hebt weten te knutselen. Je hebt de meetings gehad, je hebt hier helemaal naartoe gewerkt, je hebt er vertrouwen in dat mensen dit gaan supporten! En dan word je door Arjen Lubach in 7 minuten even helemaal de les gelezen. Wat lijkt me dat een zure zondag avond bankhangen voor team Herstel-NL :')
The Rookie Mistake
The Rookie Mistake 3 maanden geleden
Weer keihard framen!! Bah, gelukkig laatste seizoen.
Kamran Aziz
Kamran Aziz 3 maanden geleden
Lekker bezig weer Lubach. Wellicht tijd dat je wat meer gaat verdiepen in heel deze hoax. Het is meer dan alleen een biertje kunnen drinken. Ben benieuwd hoe lang je zo vroijk zal zijn als je een aantal maanden je riante salaris moet missen. Sukkel !
Campagne in coronatijd | Zondag met Lubach (S13)
8:07
vpro zondag met lubach
Weergaven 342K
Coronatesten | Zondag met Lubach (S12)
20:21
vpro zondag met lubach
Weergaven 1 mln.
Hadise - Hay Hay
3:39
netd müzik
Weergaven 4,5 mln.
Cam Tavanlar 2. Bölüm
1:58:23
Cam Tavanlar
Weergaven 2,6 mln.
Aşk Mantık İntikam 1. Bölüm
1:43:25
Aşk Mantık İntikam
Weergaven 4,9 mln.
Avondklok | Zondag met Lubach (S13)
5:01
vpro zondag met lubach
Weergaven 431K
Vaccinatiepaspoort | Zondag met Lubach (S13)
13:53
vpro zondag met lubach
Weergaven 480K
Regeerakkoord | Zondag met Lubach (S13)
14:48
vpro zondag met lubach
Weergaven 484K
Ollongren & Omtzigt | Zondag met Lubach (S13)
12:57
vpro zondag met lubach
Weergaven 585K
Vaccineren | Zondag met Lubach (S13)
10:02
vpro zondag met lubach
Weergaven 628K
150-Hour Chocolate Cake
20:42
Alvin Zhou
Weergaven 2 mln.
Deepfakes | Zondag met Lubach (S12)
16:24
vpro zondag met lubach
Weergaven 811K
Hadise - Hay Hay
3:39
netd müzik
Weergaven 4,5 mln.
Cam Tavanlar 2. Bölüm
1:58:23
Cam Tavanlar
Weergaven 2,6 mln.
Aşk Mantık İntikam 1. Bölüm
1:43:25
Aşk Mantık İntikam
Weergaven 4,9 mln.
Cam Tavanlar 2. Bölüm
1:58:23
Cam Tavanlar
Weergaven 2,6 mln.
REAL MAGIC VS EDITING MAGIC!! - #Shorts
0:33
SeanDoesMagic
Weergaven 9 mln.
THIS IS WHAT REALLY HAPPENED!!! **OFFICIAL VIDEO**
17:15
Hans Teeuwen - Oranje camping koorts
0:48
Hans Teeuwen
Weergaven 102K
Ronaldo haalt cola van tafel: 'Drink water'
1:59
NOS Jeugdjournaal
Weergaven 540K